Skip to main content

Kar, Muş`u hayalet kente çevirdi.

Muş Haber Fotoğrafı

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Muş’ta ilginç manzaraların yanı sıra şehir merkezinde oluşturulan küçük tepeler şehri hayalet kente dönüştürdü. Karakış Muş’ta tüm etkisini göstermeye başladı. İlginç doğa manzaralarının yanı sıra kar yığınlarından oluşturulan küçük tepeler Muş’u hayalet kente dönüştürdü. Özellikle şehir merkezinin en işlek bölgelerinde biriktirilen kar yığınlarının oluşturduğu manzaralar Muş’u hayalet kent görünümüne dönüştürdü.

Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdüren Belediye ekipleri şehrin ana ve ara caddeleri bir yandan trafiğe açık tutmaya çalışırken, öte yandan belirlenen noktalarda kar biriktirmeye devam ettikleri kaydedildi.

3 gündür aralıklara yağan kar kentte etkisini iyice hissettirdi. Ana ve ara sokaklarda karla mücadele çalışmalarını kesintisiz sürdüren belediye ekipleri şehir merkezinde ulaşımı aksatmamak için mücadele etti.

KRİZ MASASI KURULDU
Belediye kar yağışından sonra kriz masası kurdu. Karla mücadele çalışmalarının daha sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için Pazartesi gününden bu yana kurulan kriz masasının başına da Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından Sadettin Ferhatoğlu’nun geldiği bildirildi. Ekip ve araçların çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmesi için kurulan kriz masasından sorumlu Ferhatoğlu’nun gün boyu şehir merkezindeki ekipleri denetlediği gözlendi.

Şehrin dört bir tarafında yolların ulaşıma açık olması için çaba sarf eden ekiplerin büyük bir başarı sergilediğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Ethem Coşkunlar, “ekip ve araçlarımız ile karla mücadele çalışmalarına devam ediyoruz. Şehir içinde ulaşımda herhangi bir aksaklık yok. Ana ve ara caddelerimizin tümü ulaşıma açık. Ancak sürekli olarak greyder ve kepçelerimiz yol genişletme ve açma çalışmaları yapıyor. Aynı şekilde bir taraftan da taşıma çalışması yapılıyor. Kaldırımları yayaların kullanabileceği gibi kürekler ile hizmete açtık. Şu andan itibaren kar taşıma işlemine başladık. Kentin muhtelif bölgelerinde biriktirdiğimiz karlar başta olmak üzere ana cadde üzerindeki karın tamamını taşıyacağız. Ekiplerimiz karı kamyonlarla Kızılağaç yolu üzerindeki dere yatağına ve Pertek dere yatağına taşıyor” dedi.

EKİPLER BİR AN BİLE DURMADI
Belediye Başkan Vekili Ethem Coşkunlar, karla mücadele çalışmalarını sürdüren ekipleri sık sık denetleyerek çalışmalar hakkında talimatlar verdi. Coşkunlar, kar yağışını başladığı andan itibaren belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmalarına başladığını ifade ederek, kar temizleme ve taşıma çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini ana ve ara caddelerde ulaşımın sağlandığını kaydetti.

Belediye ekipleri gece gündüz demeden vardiyalı sistem ile kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Kentte hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeni ile ana ve ara caddelerde ekipler ile çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri ulaşımın aksamaması için çalışmalarına ara vermedi. Aralıksız iki gündür karla mücadele çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri özellikle Atatürk Bulvarını tamamen kardan temizledi.

Birim amirleri başta olmak üzere bütün personeli ile kar temizleme çalışmalarını belediye yapmış olduğu bu hummalı çalışmalardan dolayı vatandaşın takdirini kazandı. Muşun Sesi Gazetesi

 NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri