Skip to main content

Kapan, Muş lalesini festivalde tanıtacak

Muş Haber Fotoğrafı

Bursa ilinde 2011 yılından beri uluslararası ve ulusal fotoğrafçıları bir araya getiren fotoğraf festivali olan BursaFotoFest, yarın kapılarını 9. kez açıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği´nin (BUFSAD) destekleriyle gerçekleştirilen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), Hava, su, toprak, Doğaya dönüş´ temasıyla bu yıl 4-13 Ekim tarihleri arasında kapılarını 9. kez açıyor. Her yıl, Türkiye´den ve dünyadan 100´den fazla fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali´ne (BursaFotoFest), Muş´tan da bir isim katılacak. BursaFotoFest fotoğraf festivaline davet edilen Muşlu Fotoğraf Sanatçısı Âdem Kapan, fotoğraf festivalinde Lalenin Yolculuğu adlı sergi ile Muş Lalesini tanıtacak. Muş´u ve Muş´un değerlerini bu tür festivallerde tanıtmanın kendisine ayrı bir heyecan ve mutluluk kattığını belirten Fotoğraf Sanatçısı Kapan, her yıl, Türkiye´den ve dünyadan 100´den fazla fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın katkılarıyla yarın başlayacağını ve kendisinin de bu festivalde Lalenin Yolculuğu adlı sergi ile Muş Lalesini tanıtacağını söyledi. Kapan: Bilindiği gibi ilimizi açtığım fotoğraf sergileri ve dergilerde tanıtmaya çalışmıştık. Bugüne kadar yurtdışında Almanya bazı Avrupa ülkelerinde özellikle Ankara, İstanbul ve çeşitli büyük illerimizde sergiler açtım. Ayrıca bu sergilerde görsel sinevizyon gösterimleri de yapıldı. Bu çalışmalarımı tamamen kendi çabalarımla yaptım. Buradaki asıl amacım; para kazanmak değil, Muş´u ve Muş´un değerlerini anlatmaktır. Bu konuda yaptığımız çalışmalar da bunu kanıtlar niteliğinde. Bunun için daha önceki yıllarda THY Anadolujet Magazin Dergisi´nde Muş ilimize ait çektiğim fotoğraflar yer aldı. Şimdi de; Türkiye´nin en büyük fotoğraf etkinliklerinden biri olan BursaFotoFest fotoğraf festivaline davet edildim. Bursa ilinde 2011 yılından beri uluslararası ve ulusal fotoğrafçıları bir araya getiren fotoğraf festivali olan BursaFotoFest, 9. kez düzenleniyor. Bende Türkiye´nin en büyük fotoğraf festivali olan BursaFotoFest´e Muş´tan Lalenin Yolculuğu Sergisiyle katılacağım. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği´nin (BUFSAD) destekleriyle gerçekleştirilen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), Merinos Atatürk Kültür Merkezi´nde yarın başlayacak ve 13 Ekim´de son bulacak. 16 ülkeden 230 fotoğrafçının katıldığı sergiye Muş´tan tek fotoğraf sanatçısı olarak ben katılacağım. Bu yüzden hem mutluyum hem de heyecanlıyım. Çünkü böyle büyük bir sergide Muş´u ve Muş´un değerleri arasında yer alan Muş Lalesi´ni tek başına anlatacağım dedi.

MUŞ´U TEK BAŞIMA HER DEFASINDA TANITIYORUM VE TANITMAYA DA DEVAM EDECEĞİM

Fotoğraf Sanatçısı Âdem Kapan, tek başına ve her defasında hiç kimseden herhangi bir yardım ve destek almaksızın Muş´u, Muş´un değerini, kültürünü tanıttığını ve tanıtmaya da devam edeceğinin altını çizdi. Kapan: Bu konuda Muş´taki yetkililerden hiç bir destek almayarak, Muş´u tek başıma her defasında tanıtıyorum ve tanıtmaya da devam edeceğim. Sergi yerinde sergiye gelenlere Muş Lalesini ve Muş´u anlatan Türkçe ve İngilizce basılmış bin adet broşür dağıtacağım. Gayem Muş´u her yönüyle tanıtarak, yerli yabancı turisti ilimize getirmektir. 20 yıla yakındır özellikle bölgemizde Muş Doğa Gezginleri´ adı altında bir grup arkadaşımızla dağ yürüyüşleri, kültürel faaliyetler ve sosyal aktivitelerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Çünkü asıl amacımız olan ve her defasında dile getirdiğimiz ilimizi ve bölgemizi tanıtımıdır. Bu tür imkânlarla ve çalışmalarla ilimizi tanıtmaya devam edeceğiz. İlimizde yapılan yatırımlar kadar tanıtımının da önemli olduğunu düşünüyorum. Muş´u her defasında kendi imkânlarıyla anlatmaya çalışıyoruz ve hiç kimse yardımcı olmuyor. İlimizin tanıtıma ihtiyacı var bu konuda yardımcı olurlarsa çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğini ve il ekonomisi ile tanıtımına katkı bulunacağına inanıyorum ifadelerini kullandı.

Fotoğraf Sanatçı Kapan son olarak, BursaFotoFest´in, yarın saat 17.00´da Bursa Cumhuriyet Caddesi´nde düzenlenecek Festival yürüyüşü´ ile başlayacağını ve akşam saat 19.00´da ise Merinos AKKM Fuar Alanı´nda festival açılışı ve yarışma ödül töreni´ düzenleneceğini hatırlatarak, Muş´un tanıtımın yapılacağı festivale tüm Muşluları davet etti.

 

Fırat Demir Haber 49 Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri