Merkeze bağlı Eğirmenç Köyünde bir kız kaçırma olayı ile başlayan ve bir kişinin öldürülmesi ile devam eden kan davası barışla noktalandı. İlimiz Merkez Eğirmeç köyünde yaklaşık bir yıl önce bir kızın kaçırılması ile başlayan kan davası barış ile son buldu. Eğirmeç köyünde geçen yıl ramazan ayında Bozkurt ailesi ile Yıldırım aileleri arasındaki kız kaçırma ile başlayan ve bir kişinin ölümü, beş kişinin yaralanması ile devam eden kan davası İl Müftüsü Dursun Ali Şeker ve bir grup din görelilerin katkılarıyla barışla son buldu.
Barış yemeğine her iki ailenin temsilcileri ile beraber Belediye Başkanı Necmettin Dede, din görevlileri ve Eğirmeç köylüleri katıldılar. Törende İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, birlikte ve barış içinde yaşamanın önemine vurgu yaparak, bu inançlı toplumun cami içindeki Allah sokaktaki ilahın aynı ilah olduğunu ve sorumluluk duygusunun cami ile aynı olduğunu meleklerin varlık sebebinin iyilik, şeytanların varlık gayesinin kötülük ancak insanların ise hem iyiliğe hemd e kötülüğe müsait olduğunu ancak iradesini iyi yanda kullanırsa meleklerden daha üstün olabileceğini nefsine uyduğu takdirde şeytandan daha aşağı bir duruma düşeceğini belirterek ebedi saadet için iyilik yapmasına işaret ederek mutluluk ve kurtuluşun bu yolla olacağını söyledi.
İl Müftüsü Dursun Ali Şeker’in dostluk, barış ve kardeşlik ile ilgili olarak yapmış olduğu konuşmadan sonra taraflar birbirleri ile tokalaştı. Böylece Eğirmenç Köyünde bir yıldır süren kan davası barışla son bulmuş oldu.
Muşun Sesi Gazetesi


