Skip to main content

Kampanya dönemi değerlendirildi

Muş Haber Fotoğrafı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ki 9 şeker fabrikasının kapasite ve teknolojik değerleri Muş’ta düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki şeker fabrikalarında şeker üretiminin yapıldığı kampanya döneminde, kapasite ve teknolojik değerlerin elde edilmesinde kabul gören kriterlerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılıyor.

Muş Şeker Fabrikası toplantı salonunda düzenlenen ve üç gün sürecek olan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Düzenlenen toplantıya Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı (Teknik) Abbas Suveri, Şeker Üretim Daire Başkanı İlhan Bitlisli, Bakım Onarım ve Enerji Dairesi Başkanı Yakup Ay, Makine İmalat Daire Başkanı Necati Tepe, şeker fabrikaları müdürleri ile Elbistan, Malatya, Elazığ, Erciş, Ağrı, Kars, Erzurum ve Erzincan Fabrika Müdür Yardımcıları (Teknik) katıldılar.
Şeker Fabrikasında bu yıl sıfır şikayetle kampanya dönemini tamamladıklarını kaydeden Vali Erdoğan Bektaş, şeker fabrikalarının yurt genelinde çok önemli bir yerinin olduğunu belirterek, “Muş’ta şehrin tarım ve sanayi bakımından en önemli işletmesi şeker fabrikamızdır. Şehrimizin yüz akı diyeceğimiz bir şeker fabrikamız vardır. Muş’un böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapması bizim için mutluluk verici. Muş Şeker Fabrikası bu yıl sıfır şikayet ile bir kampanya dönemi yaşadık. Bu çalışmayı sergileyen çalışanlara teşekkür ediyoruz. Şeker sanayisi ülkemizin tarımında, sanayisinde ve ekonomisinde önemli bir yeri vardır. Muş içinde şeker fabrikamız çok önemli bir sanayi tesisidir” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, düzenlenen toplantının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan şeker fabrikalarının kapasite ve teknolojik değerlerin elde edilmesinde yaşanan sorunların masaya yatırılacağını söyledi. Demirtaş, “Fabrikamız meydan tesisleri, kireç ocakları, kazan dairesi, türbin dairesi, ham fabrika ve rafineri ünitelerinde; makine tesis ve enerji tesislerinde yeterlilik ve varsa yetersizlik konularında yapılacak tadilat ile yatırım işlerinin ne olacağının tespiti konuları görüşülecek. Yakıtlarla ilgili yakıt alım şartnameleri, yakıtların temini ve uygulamada görülen sorunlar ile çözüm önerileri bu toplantıda görüşülecektir. Ayrıca 2009- 2010 sezonundaki bakım ve onarım çalışmaları görüşülecektir. Bu toplantının Muş’ta düzenlenmesi sebebiyle ayrıca çok mutlu olduğumuzu dile getirmek istiyoruz” dedi.

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Abbas Suveri ise, “Bu toplantının amacı geçmişin bir değerlendirmesini yapmak, oluşan tecrübelerle gelecek için hedefler belirlemek, sorunları tartışmak ve çözümler üretmektir. Geçtiğimiz pancar kampanyası döneminin değerlendirmesini Doğu Anadolu’da bulunan 9 şeker fabrikamızın teknik müdürlerinin katılımı ile Muş’ta yapmaktayız. Bu toplantımız üç gün sürecek ve tüm sorunlar ile çözüm önerileri masaya yatırılacaktır. Günümüzde kaynakların olabildiğince verimli kullanılması en çok hassasiyet göstermemiz gereken konulardandır. Faaliyetlerimizin her noktasında verimlilik temel noktamız olmalı ve enerji ile su kaynaklarını en rantabl şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri