Skip to main content

Kadınlarımız teknolojiyle buluştu

Muş Haber Fotoğrafı

  Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM), yaklaşık üç yıldır ilimizde faaliyet sürdürüyor.

Muş Valiliği´ne bağlı kurum, ilimizde kadınlara yönelik çalışmalarıyla adeta parmakla gösteriliyor. El sanatlarından halı ve kilim dokumaya, giyimden bilgisayara kadar birçok alanda kurs aşan ADEM, bu kurslarda sadece kadınlara yönelik ve ücretsiz olarak eğitimler veriyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen kurslara katılan kadınlar arasında üniversite ve KPSS hazırlığında olanların yanı sıra ev hanımları ve çalışanlar da bulunuyor. Hem vakitlerini iyi değerlendiren hem de meslek öğrenmek isteyen kadınlar, ADEM´in sunduğu fırsatlarla sosyal ve iş hayatlarında kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar. Evli ve çocuk sahibi olan kadınların da kurslardan faydalanabilmeleri için ADEM´de bir de kreş bulunuyor. Spor salonundaki aletlerle kadınlara boş zamanlarında spor yapma imkanı da tanıyan ADEM, 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunun başlamasının ardından açtığı bilgisayar kursuyla kadınları teknolojiyle buluşturuyor.

Açılmış olan diğer kurslara olduğu gibi bilgisayar kursuna da büyük ilgi gösteren kadınlar, hafta içi beş gün boyunca eğitimlerini aralıksız sürdürüyorlar. Eğitmen Olcay Yaşlak tarafından verilen eğitime katılan 17 kadın, kursu başarıyla bitirip sertifika sahibi olmayı hedefliyor.  

İş hayatına katılımlarının artmasını sağlamak ADEM´in Muş´ta kadınlar için adeta bir nefes alma ve mesleki eğitim merkezi olduğunu ifade eden Bilgisayar Kursu Eğitmeni Olcay Yaşlak, 17 kayıtlı öğrenciyle kursa başladıklarını belirtti. Sadece kadınlara yönelik olan kursa ev hanımları ve genç kızların geldiğini belirten Yaşlak, kadınların iş hayatına atılmalarında bu kursun önemli bir basamak olduğunu ifade etti. Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM) de 2013 yılından bu yana eğitmen olarak görev yapan Bilgisayar Kursu Eğitmeni Olcay Yaşlak, kursa ilişkin açıklamasında: 2013 yılından bu yana 150 bayan öğrenci bilgisayar sertifikası almış bulunmaktadır. Bu kurslarda bilgisayar kullanımı, işletim sistemi ve kullanımı, web tasarımı ve hızlı bilgisayar kullanımı gibi birçok konuda eğitim veriyoruz.

Kursumuz toplamda 160 saat ve 27 iş günü sürüyor. Kursumuza kayıtlı olan 17 öğrencimiz var. Kursiyerlerimizin hepsi bayan. Buradaki amacımız bayanlarımızın iş hayatına katılımlarının artmasını sağlamak. Kadınlarımızın bu kurs sonunda sertifika sahibi olmaları ve bir iş imkânı yaratabilmeleri bizim için çok önemli. Bunun yanı sıra kursiyerlerimiz öğrendiklerini çocuklarına aktarmak istiyorlar. Geleceğimizin nesillerinin yetişmesinde daha bilinçli annelerin olması çok önemli dedi.

Eğitimlerin sınıf seviyesine göre ilerlediğini kaydeden Yaşlak: Kursumuzda bayanlarımıza sıfırdan eğitim veriyoruz. Eğitimlerin seviyesi sınıfın bilgi seviyesine göre veriliyor. Şu ana kadar kurslarını bitiren bayanlarımız sertifikalarını alıp çeşitli iş imkanları buldular. Bildiğiniz gibi KPSS için bilgisayar kursu gerekiyor. Evli kadınlarımızın da kursa gelmesi annelerin daha bilinçlenmesi açısından çok önemli ifadelerini kullandı.  

Öğrenmenin yaşı yoktur ADEM sayesinde verilen bilgisayar eğitiminin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirten ev hanımı Bahar Gümüştekin, daha önce bilgisayar eğitimi almadığını ifade etti.

ADEM´de açılan bilgisayar kursunda öğreneceklerini çocuklarına aktarmak istedğini ifade eden Gümüştekin, kursu başarıyla bitirip sertifika sahibi olmayı amaçladığını kaydetti. Öğrenmenin yaşı olmadığını ve ilimizdeki tüm kadınların ADEM´in fırsatlarından yararlanmasını istediğini ifade eden Gümüştekin: Üç haftadır bilgisayar kursuna geliyorum. Buradan mezun olup sertifika almak istiyorum. Burada bilgisayar kullanmayı öğrenip hem çocuklarıma öğretebilmeyi hem de ileride doğacak bir iş imkanı için şimdiden hazırlık yapmayı istiyorum.

Öğrenmenin yaşı yoktur. Burada bilgisayara dair her şeyi öğreniyoruz. Sadece kadınlara yönelik bir kurs olması dolayısıyla biz de çok rahat ediyoruz. Evinde oturan ve kursa gelmesinde herhangi bir manisi olmayan kadınlar gelip burada hem eğitim alsınlar hem de sertifika sahibi olsunlar ifadelerini kullandı. Kursun içeriğine ilişkin de konuşan Gümüştekin: Kursta kısa yol tuşlarını, ilk karakterleri öğrenerek eğitimimize başladık. Yani bilgisayar hakkında her şeyi öğreniyoruz. Microsoft Office programlarını da öğrendik. Tabi henüz kursun başında olduğumuz için yeni yeni bilgiler öğreniyoruz. İnşallah hocamızın da yardımıyla bu kursu bitirip sertifika sahibi olacağız dedi. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri