Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Kadınları temsil eden sivil toplum kuruluşları destekleniyor

Kadınları temsil eden sivil toplum kuruluşları destekleniyor

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerinde Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları’nın güçlendirilmesi projesi kapsamında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali yardımcısı Hüseyin Göktürk, kadın dernekleri temsilcileri ve kamu görevlileri katıldı. Toplantıda katılımcılara yönelik konuşma yapan Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, projenin Türkiye’de 3 bölge için uygulandığını belirterek, bu bölgelerin Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesi olduğunu vurguladı. Bu bölgelerde bulunan Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları’nın proje ile desteklendiğini dile getiren Göktürk şunları söyledi: “Proje kadınlarımızın kamu hizmetine ulaşması esnasında yaşamış oldukları sıkıntıların tespit edilmesini de amaçlıyor. Yine bu proje ile toplumumuzda cinsiyet eşitliğini sağlamayı ve kadınlara hizmet götüren birimlerde bilinç yaratmayı amaçlamaktadır. Kadınlara hizmet götürürken birimlerin kendi aralarında ortak çalışma bilincini geliştirmek için hazırlanmıştır.”

“Bu gün yapacağımız çalışmada daha önce yapmış olduğumuz toplantıların ardından ortaya çıkan sorunları tespit edip Muş için yerel eşitlik eylem planı oluşturmayı düşünüyoruz” diyen Vali Yardımcısı Göktürk, Muş Valiliği olarak hazırlanan bu eylem planına uygun hareket edeceklerini kaydetti.

Hazırlanan eylem planı doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarında alınması gereken, yapılması gereken çalışmaları planlayıp hareket edeceklerini belirten Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, bu uygulamaları kısa süre içerisinde hayata geçireceklerini vurguladı.

Bu konu ile ilgili olarak 2011 yılı içerisinde SODES projeleri kapsamında 3 kadın sivil toplum kuruluşuna destek verdiklerini kaydeden Göktürk, “Bu projeler Gonca Kadın Derneği’ne ait olan 154 bin liralık bir proje, yine Lale Kadın Derneği’nin 72 bin liralık projesi ve son olarak ta Muş Lale Spor Kulübünün 39 bin liralık projesi Muş Valiliğimizce desteklenmektedir. Önümüzdeki yıllarda da kadınlarımızın toplum içerisinde daha fazla yer alması için bu tür projeler artarak desteklenecektir.” diye konuştu.

Daha sonra slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara bilgi veren Uzman yardımcısı Ayşe Sargın, kadına yönelik şiddetle mücadele ve sorunlar başlığı altında kadınların karşılaşmış oldukları sorunları anlattı.

Sargın, “Projenin genel amacı kadının ve kadın sivil toplum kuruluşlarının statüsünü yükseltmek yolu ile bölgesel kalkınmışlık farklılıklarını ortadan kaldırmaktır. Proje, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların kamu hizmetlerine erişimi konusunda genel kamuoyu, kadın sivil toplum kuruluşları kamu kuruluşları ve yerel yönetimler arasında farkındalık yaratmayı ve birlikte çalışma kapasitesini güçlendirmeyi hedeflemektedir.” dedi.

Slayt gösterisi ile bilgi verilmesinin ardından 4 kişilik 3 grup halinde bir araya gelen katılımcılar sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili olarak çalışma yapmaya başladılar. Cihan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri