Skip to main content

Kadınlar bir araya geldi

Muş Haber Fotoğrafı

Kadınlar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda buluştu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program, yoğun ilgi gördü.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle program düzenledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, çok sayıdaki kadın ve kız öğrenci katıldı. Programa Vali Vekili Fatih Demir’de katıldı. Programda konuşma yapan Yeşilyurt Toplum Merkezi Müdürü Nazım Kotan: “Kim Kimdir? ibadetini yapan,mutluluk dileyendir Allah tan. Soba tutuşturandır çalı çırpıyla, tezekle odunla değil ha!. Su ısıtan, ineğin yemini hazırlayan ve ahırı temizleyendir. Kahvaltıyı hazırlayandır,çocukların karnını doyurup okula, eşini de işe veya kahveye gönderendir. Evini toparlayan, temizleyendir… Yemek pişiren,bulaşık yıkayandır… Dik yamaçlarda toprağı bilek gücüyle kazıyandır, ürün yetiştirendir… Yetiştirdiği ürünü toplayan,sırtında sepeti ile pazara taşıyan,pazarlayan ve kazandığı para ile evin kuru gıda ihtiyacını temin edip getirendir. Tütün gibi,yetiştirilmesi çok zor bir ürünü,tek başına,tam 14 ayda yetiştiren,sonra da satarak evin gelirini sağlayandır… Nehir kenarlarında çalı çırpı toplayan,ağaç budayan ve de bunu SIRTINDA evine taşıyandır kışlık yakacak için… Denize sürüklenen odun parçalarını,soğuk ta olsa ,yılmadan,usanmadan toplayandır… Çocuklarına annelik,kocasına eşlik yapandır… Eşinin yük taşımasını kendisine hakaret sayandır… O masal anlatandır… Esirgeyendir. Koruyandır… O Anamdır. Evet. Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın temsili başlangıcı 8 Mart 1857 yılında Amerika nın NıyorK kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının duşuk ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması olarak kabul edilmektedir. Bu olaylardan 52 yıl sonra Danimarka mn Kophenhag şehrinde düzenlenen Kadın Sosyalist Enternasyonel toplantısında; 8 Mart  «Niyork ta başlayan, kadınların haklarını kazanılması ve kadınların birlikteliği mücadelesinin her yıl Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdılar. Dünya Kadınlar Günü kadınlar açısından çok daha farklı bir gün günümüzde. Kadın haklarının kazanılmasında nerelerden haşlandığım ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması içinde özel bir gün. Dünya Kadınlar Günü dünya kadınları arasında da bir dayanışma ve deneyim değişimi günü. Dünya Kadınlar Günü ülkemiz içinde de kadın haklarının la sanılması, iyileştirilmesi için konunun gündeme gelmesinde de önemli bir gün. Kazanılan deneyimlerin, tüm ülke sathına yayılması yılda  bir gün olsa da Dünya Kadınlar Günü bizim için ayrı bir önem  nem arz ediyor.  Bizim örf ve adetlerimizde, inancımızda Asrı
saadetten kadın ne ise bu günde kadın odur. kadınlar gününü Sadece bir gün değil her gün kadınlar günü olarak kabul ediyoruz” dedi.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri