Skip to main content

İşlerini layıkıyla yerine getirmiyorlar

Muş Haber Fotoğrafı

  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan ve yüzde 3 faizli 7 yıl geri ödemesiz 300 Baş Süt Sığırcılığı Projesi´ ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Bakanlık tarafından uygun görülen ödeneğin proje takip memurları tarafından çeşitli bahanelerle engellendiğini ileri süren S.S. Malazgirt İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Cemal Şahin Tekin, kendisine cemaat öğrencilerine bir kısım bağış yapılması teklifi sunulduğunu ifade etti. Bu talebi reddettiği için ilgili memurlar tarafından hakarete uğradığını ve ödeneğin engellendiğini vurgulayan Tekin, konuyla ilgili gerekli yerele başvuruda bulunduğunu ancak bu çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti.

Artık bu mağduriyetlerini Cumhurbaşkanı ve Başbakan´ın duymasını istediklerini belirten Tekin: Avrupa düzeyinde hizmet vermeyi düşündüğümüz büyükbaş hayvan yetiştirme çiftliğimiz ve süt üretim tesisimiz yetkililer tarafından ödenmeyen krediler yüzünden şimdi atıl duruma geldi. Hem teknolojik açıdan hem de hijyen açısından dünya standartlarında bir tesis. Bu tesis ilçemize maddi olarak katkı yapar, hem de halka sağlıklı et ve süt ürünlerinin ulaşmasını sağlardı. Biz bu milyonluk tesis için bütün maddi imkânlarımızı kullandık.

Devletimizin Doğu Anadolu Bölgesi´ne yaptığı yatırımları takip ediyor ve takdirle karşılıyorduk. Bizde Malazgirt İlçesi´ne yatırım gelmesi için bir kooperatif kurarak ve modern bir tesis projesi hazırlayarak devletimiz yetkililerine verdik. Projemiz kabul gördü. Devletimizin bize bu projemiz için uygun gördüğü yaklaşık maliyeti 9 milyon 100 bin TL idi. Bize proje için verecekleri 9 milyon 100 bin TL tamamıyla geri ödemeli bir destek olarak verilecekti. Bizler kooperatif olarak bu şartları kabul ettik. Bizde bu gelecek paraya güvenerek hiçbir şeyden kaçınmayarak Avrupa standartlarında bir tesis yaptık şeklinde konuştu.   Bizlerde kooperatif olarak tükendik artık 7 milyon TL´nin üzerinde bir masraf yaptıklarını ve artık maddi güçlerinin kalmadığını sözlerine ekleyen Tekin: Bizim kooperatifimize gelen para yetersiz kalınca biz kooperatif üyeleri aramızda para toplayarak tesise yaklaşık faturalı ve tespitli olarak 7 milyonun üzerinde bir masrafımız oldu. Bizlerde kooperatif olarak tükendik artık.

Tesisi idame edecek bir kuruş paramız kalmadı. Yetkililere sesleniyoruz, bize projede öngörülen paranın tamamının verilmesidir.

Bize bu paraları ödemedikleri halde, bize gelip size ödediğimiz paranın birinci taksiti geldi´ diyorlar. Biz devletimize güvenerek böyle büyük bir projeye kalkıştık sözleriyle konuşmasını sürdürdü.  

Burada yaklaşık 40 aile ekmek sahibi olacak Tesisin faaliyete geçmesi halinde büyük bir istihdam yaratılacağına da dikkat çeken Tekin: Devletimize güveniyoruz, devletimiz doğudaki tüm yatırımcılara destek sunmaktadır. Fakat devletimizin bu işlerle yetkili kıldığı birim amirleri ve çalışanları, işlerini layıkıyla yerine getirmiyorlar. Bize verilecek paranın tamamını verseler. Bizde hayvan alımı yapsak.

O zaman, zamanı gelen geri ödemeli taksitlerimizi rahatlıkla yerine getirebiliriz. Hem bize paralarımızı ödemiyorlar hem de bankalar yoluyla bize haciz göndermeye çalışıyorlar.

Bu milyonluk tesis faaliyete geçse burada yaklaşık 40 aile ekmek sahibi olacak. Üreteceğimiz et ve süt ürünlerinden elde edeceğimiz gelirler tümüyle yatırım olarak ilçemizde kalacak dedi.   Tüm belgeleri basın yoluyla kamuoyuna sunacağız Kooperatif ödeneğinin engellenmesine neden olan ilgili memurlar hakkında dava başlatıldığını ve davanın ilerleyişine göre tüm belgeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını da belirten Tekin: Biz kooperatif olarak verilmeyen sözler ve verilmeyen paralarımızı tenkis eden yetkililer hakkından dava açtık.

Davamız şu an sürüyor. Dava süreci başladığı için kişiler hakkında elimizde delil olan belgelerimiz şimdilik avukatımızdadır. Fakat davanın seyrine göre elimizdeki tüm belgeleri basın yoluyla kamuoyuna sunacağız. Muş ilimizde paralel yapı ve uzantıları halen mevcuttur ve bunlar vatandaşın iş yapmasını engelliyorlar. Bu kişi ve şahısların isimlerini avukatıma verdim. Dava süreci sonrasında kişilerin isimlerini basın yoluyla kamuoyuna açıklayacağım şeklinde konuştu.  

İl Müdürlüğü Açıklama Yaptı S.S. Malazgirt İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Cemal Şahin Tekin´in bu iddialarına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nden cevap geldi. Tekin´in iddialarının asılsız olduğu belirtilen açıklamada: Söz konusu projede belirtilen tüm çalışmalar yapılmıştır. Projelerle ilgili gerekli tüm yazışmalar İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız tarafından eksiksiz bir şekilde yapılmıştır. Proje ile ilgili adli bir soruşmada, tüm iş ve işleyişler hakkında gerekli resmi belgeler sunulabilir ifadelerine yer verildi. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri