Skip to main content

Işık Muş’a geldi

Muş Haber Fotoğrafı

Cumartesi günü Ankara-Muş seferini yapan tarifeli uçağıyla Muş’a gelen Işık ve beraberinde AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz’ı havaalanında Belediye Başkanı Necmettin Dede, AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan ve partililer karşıladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’ toplantısına katıldı.

VİP salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Fikri Işık, Muş’ta bir takım incelemelerde bulunacağını söyledi. Muş’un da aralarında bulunduğu 14 ilden sorumlu olduğunu belirten Işık; “Muş’ta sivil toplum kuruluşları ve teşkilatlarımızla bir araya gelip Anayasa Değişiklik Paketi’nin ne getirdiğini ve demokratik açılım süreciyle ilgili hangi noktada bulunduğumuzla ilgili bir konuşma yapacağız. Bu konuyla ilgili de Muş’taki değerli insanlarımızın sorduğu sorulara içtenlikle cevap vermeye çalışacağız. Ben aynı zamanda Muş’un içerisinde bulunduğu 14 ilimizden sorumluyum. Bu vesileyle Muş’taki teşkilatlarımızla da değerlendirme yapacağız” dedi.

BDP’nin ‘Demokratik Özerklik’ projesiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Işık; “Türkiye anayasal bir devlettir. Herkesin anayasaya ve yasalara bağlı olma zorunluluğu vardır. Hiç kimsenin anayasayı ve yasaları zorlama hakkının olmadığını düşünüyoruz. Anayasayı beğenmeyebiliriz, yasaları beğenmeyebiliriz, değiştirilmesi için mücadele edebiliriz ama yürürlükte olduğu sürece herkesin anayasaya ve yasalara bağlı olması hukuk devleti olmanın bir gereğidir. Biliyorsunuz BDP son anayasa değişiklik paketinde çok çok önemli reformlar olmuş olmasına rağmen destek de vermedi. Dolayısıyla bunu biz Muş halkının takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

Bir takım kesimlerin bölgede OHAL ilan edilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile işbirliği içerisin de olduğunu savunan Işık; “OHAL’in bu bölgeye hiçbir faydası olmadığını, aksine bu bölgede terörle hiçbir şekilde ilişkisi olmayan, teröre uzaktan yakından bulaşmayan milyonlarca insanımızı nasıl mağdur ettiğini biz çok iyi biliyoruz. Olağanüstü hal gibi bir uygulamaya geri dönülmesini asla biz düşünmeyiz, düşünemeyiz. Ama görüyoruz ki bir takım çevreler olağanüstü hal ilan edilsin diye MHP ile işbirliği de yapmıyor değil. Son dönemdeki terör olaylarını bu şekilde yorumlamak lazım. Bir takım çevreler Türkiye’de tekrar bir olağanüstü hal uygulamasına gidilmesi için elindeki tüm imkanları zorluyor. Biz Ak Parti iktidarı olarak kesin kararlıyız, olağanüstü hali bölgede tekrar uygulamak istemiyoruz. Olağanüstü halin son kaldırılma kararı Ak Parti iktidarının ilk döneminde olmuştu” şeklinde konuştu.

‘Türkiye Buluşmaları’ toplantısına katılmak üzere Kültür Merkezi’ne geçen Işık, burada partililere hitap etti. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri