AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş Tanıtım Günleri için Ankarada bulunan Muş yerel ve ulusal basın mensuplarıyla TBMMde bir araya geldi. Işık, Cumhuriyet tarihine bakıldığında Muşun yatırım alamadığını, ancak AK Parti ile birlikte Muşa ciddi yatırımların geldiğini vurguladı.
Tanıtım günlerinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Işık, Biz kendi çapımızda mütevazi bir iliz. Mütevazi bir il olmakla beraber bugüne kadar gerek siyaset olarak, gerek kamu adına çalışanlar olarak böyle bir organizasyon gerçekleştirememiştik. Başta emeği geçen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve MUŞDER olarak, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Muşu tanıtmak bizim açımızdan önemli. İşin gerçeğine baktığınız zaman, bizim potansiyelimiz çok büyük. Devasa bir ovaya sahibiz. Gelecek için umut veren bir ova. Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman, Muş yatırım alamadı. Yatırım alamadığı için de, köşede bırakılmış bir il olarak kaldı gözümüzde. Ama AK Parti ile beraber gerek fiziki alt yapısı ile gerek kalkınma noktasında olan hamlelerle çok ciddi bir ivme kazandı dedi.
Muşun cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Işık, Şu anda Muşta 91 hektarlık alanın kapalı sulama sistemleri bitme aşamasında. Alparslan 2 barajı ile suya hasret ovanın sulanması söz konusu. Tarıma dayalı yan kollar gelişecek ve insanlar aş ve iş sahibi olacak. Cazibe söz konusu olduğu zaman dışarıda ciddi bir sermaye göçü oluşacak. Dolayısıyla şimdiden alt yapıyı hazırlamak lazım. Mesela ben 2013 yılında Tarım İl Müdürlüğü hizmet binasını yapınca karşı çıkmışlardı. Biz ilk önce toprakları analiz eden laboratuvarlarımız olmasının lazım olduğunu düşündüm, bitkiyi analiz etmek için yine laboratuvarlarımız olması lazım. Bütün bunları içinde barından modern bir binamız olması lazım. Tarım hizmet binamızın son şekli bitti, temelini atacağız inşallah. Bölgenin en modern tarım binasını yapacağız. Laboratuvarlarıyla, çiftçi eğitim merkeziyle kompleks şeklinde yapıyoruz. Tanıtım günleri ile ilgili tedirgin olduğunu kaydeden Işık, Çünkü çok fazla ürün çeşidi gerekliydi, üreticinin oraya akın etmesi gerekliydi bundan dolayı acaba bunu başarabilir miyiz diye bir tedirginlik vardı. Ama Allaha şükür demek biz Muşlular böyle bir tanıtıma hasretmişiz. Şehrimizin ismini tanıtmak için gösterilen başarı bizi mutlu etmiştir şeklinde konuştu.
Muşa yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Işık, Zaman zaman aklınıza geliyordur. Muşa ne yapıldı diye? Cumhuriyet tarihini izlediğinizde AK Partinin yapmış olduğu hizmetleri çok açık ara görebilirsiniz. Cumhuriyet tarihince yapılan hizmetlerin en az 50-60 katı AK Parti döneminde Muşa yapılmıştır. Karasu Islah Projesi, Alparslan 2 projesi, Ovanın sulanması, sulama kanalları, arazi toplulaştırması, üst geçitler, sıcak asfaltlar, Gençlik Sporda yapılan hizmetler, eğitimde yapılan ciddi yatırımlar. Cumhuriyet tarihi boyunca Muşa yapılan derslik sayısı bin 630, ama son iki yılda biz bin 400 derslik yaptık. Bir tarafta 80 yıllık tarih, iki yılda ek olarak yapılan bin 400 derslik. Eğer biz yapılan güzel şeyleri ortaklaşa şekilde paylaşırsak, o zaman güzel anlam taşır. Bulanık Hastanesi hizmete açıldı, Varto Hastanesi inşaatı devam ediyor. Muş Hastanesi kısa zaman sonra hizmete girecek. Ek bina yapmayı düşünüyoruz. Hasköyde Devlet Hastanesi yatırım programına girdi. Muşta yarı olimpik yüzme havuzunun temelini attık. Şu anda 14-15 tane lisenin inşaatı devam ediyor. Yaygında pansiyon ve İmam Hatip Lisesi yapıyoruz. Sosyal Bilimler Lisesini de kuruyoruz. Ben söylediğim her şeyi yaptım. Spor Lisesini yapacağız dedim yaptık. Turizm ve Otelcilik Lisesi bitti. İkinci Fen Lisesini açıyoruz. Her noktada biz müdahil olacağız. Şimdi kültür binamız derme çatma bir şey. Bir konferans salonumuz yoktu. Kütüphane binamızı yapıyoruz. Selçuklu mimarisine uygun en az bin kişilik konferans salonu olan kütüphanemizi de yapıyoruz. 2012-2013de Türkiyede Muş en fazla yatırım alan iller arasına girdi. Şehrimizde yapılan güzel şeylerin bizi mutlu etmesi lazım ifadelerini kullandı.
Milletvekili Işık konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Bizim elimizden geldiği kadar, kendi ürettiklerimizi, yaşam biçimimizi, kültürümüzü Türkiye ile birleştirmek zorundayız. Bunu sağlıklı şekilde gerçekleştirebilirsek, biz de Türkiyede marka şehir haline gelebiliriz. Muşa bir şey yapılabilmesi için kapıları zorluyoruz. Ben, Muzaffer bey, Feyat bey ve Fatih bey kapı kapı dolaşıyoruz. Amcamın oğlu Sosyal Yardımlaşma Vakfına imtihana girdi elendi. Baskı olsaydı ben bunu yapardım. Bir milletvekili bir kurumu nasıl baskı altında tutar. Zaten AK Parti iktidarı getirmiş onu oraya. Biz şehrimize güzel şeyler yapalım. Biz faniyiz. Yarın öbürgün bizler yokuz. Siyasi mülahazalarla insanların yaptıkları bu açıklamaların kayda değer bulunması, namuslu insanları üzer. Bizim sopamız adalettir, hizmettir. Sonra o arkadaş Efendim havaalanına gidip de milletvekilini karşılayanlar müdür oluyor diyor. Bu o insanların şerefine yönelik bir saldırıdır. Şu anda kurumların başında olanlara iftiradır. Hangi genç gelmiş havaalanında karşılamış da müdür olmuş? Bu şehrin genç insanlarına bürokratlarına yazık değil mi? Benim tek bir hedefim var. Size ve Muşa layık olmak. Bir müdürün, bir amirin nasıl atanacağı kriterleri belli. O kriterlere uygun olan insanlarla ilgili talepler oluyor. O demeç önceden planlanmış. Ama hangi siyasetçi adına yapıldığı yiğitçe erdemli şekilde çıkıp söylenmiyor, ben şunun sözcüsüyüm diye. 30 tane ilin vatandaşları dertlerini çözmek için bana geliyor. Gözlemci olarak, tedbiri kıyafet yapın benim koridora bakın, bir de diğer milletvekillerinin koridorlarına bakın. Benim odamda oturup dertleri dinlenen bir başka oda varsa o zaman hakkınız var. En az 30 ilin vatandaşı bize geliyor. Çünkü çözüm noktasını bizim odada buluyor. Bizim kimseden korkumuz ve kimseye veremeyecek hesabımız yok. Biz bir Hakka hesap, bir partimize, bir de halkımıza hesap vereceğiz. Şeker Fabrikasının özelleştirmesini uzaklaştıran benim. İki sene önce özelleştirme kapsamına alınıyordu ben müdahale ettim. Bunu fabrika yetkilileri, geçmişteki müdürü ve yeni müdürü de biliyor.
Muş Manşet Gazetesi


