Skip to main content

İlköğretim Okuluna internet evi

Muş Haber Fotoğrafı

Türk Telekom Genel Müdürlüğünün, Türkiye genelinde başlattığı ücretsiz internet evleri kapsamında Muş Türk Telekom İlköğretim Okulu’nda internet evi kuruldu. Muş Türk Telekom İlköğretim Okulu’na kurulan internet evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Vali Erdoğan Bektaş, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Türk Telekom Muş İl Müdürü Nihat Kaya, okul idarecileri ile öğretmenler katıldılar. Törende bir konuşma yapan Telekom İl Müdürü Nihat Kaya, Türkiye genelinde 850 ilçenin tamamında halka açık ücretsiz internet evleri kurduklarını söyledi. Türk Telekom Genel Müdürlüğünün 2007 yılında başlattığı proje için 20 milyon YTL para ayırdığını söyleyen Nihat Kaya; “Türk Telekom İnternet evleri projesi kapsamında 2007 yılı içerisinde Türkiye genelinde toplam 850 ilçenin tamamında halka açık ücretsiz internet evlerinin açılışı yapıldı. Bu proje için 20 milyon YTL bütçe ayrılmıştı. İlimizde de Muş merkezde bir tane olmak üzere toplam her biri 20’şer bilgisayardan 6 adet internet evi oluşturuldu. Muş merkezde de yetkililerin uygun görmesi üzerine Türk Telekom bünyesi içersinde böyle bir sınıfı donattık. Bu sadece buradaki öğrenciler için değil aynı zamanda halka açık ücretsiz velilerimiz, diğer internet imkanı bulamayan vatandaş da sayın müdürümüzün katkıları ve yönlendirmeleri ile buradan faydalanacaklardır. Türkiye genelinde toplam 15 bin 600 adet bu proje kapsamında internet evlerine yerleştirildi. Türk Telekom ile valilik makamları, kaymakamlık makamları veya belediyeler ile protokol imzalanmak üzere bu sınıflarımız organize edildi” dedi.

Teknolojik, sportif ve kültürel faaliyetlerde okulların merkez olması yönünde proje başlattıklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar da; “İlimizde bir proje başlatmıştık, okullarımızın eğitim, kültür ve sportif faaliyetler noktasında merkez olmasını düşünüyorduk. Böyle bir projenin hazırlık safhasını bitirdik uygulama safhasındayız. Okullarımızın vatandaşımıza da hizmet vermesini planladık, yaz dönemlerinde ve mesai saatleri sonrasında gerek hizmet içi eğitim kursları, gerek halka yönelik bilgisayar kursları, gerekse internet alanında kullanım noktasında kolaylık sağlayacak şekilde okullarımızın laboratuarlarını da halka açmayı planlamıştık. Bu noktada Türk Telekom’un böyle bir hizmeti de bize bir ışık oldu. Bunları da bu şekilde kullanmak üzere buraya getirip yerleştirildi. Önümüzdeki yıl itibariyle proje tamamıyla başlamış olacak. Sadece teknolojik anlamda kullanılması değil sportif ve kültürel faaliyetlerin de okul odaklı, okul merkezli yapılması amaçlarımız arasındadır. Bu da bize bir katkı sunmuş oldu” dedi.

Türk Telekom’un özelleştirildikten sonra güzel hizmetler yaptığını ifade eden Vali Erdoğan Bektaş ise; “Milli Eğitim Müdürümüzün bahsettiği okul merkezli açılım gerçekten çok önemli. Okullarımızın çeşitli imkânları var, salonları var, bilgisayar atölyeleri var, başka imkânları var. Ama bütün bunların okul çevresi ile birleşmesi lazım, bunu ben gerçekten çok önemsiyorum. Hatta okullarımızda özellikle YİBO’larımızda bu sene bazı salon sporları konusunda da projelerimiz var. Oralarda belli spor dallarına yoğunlaştırarak biraz daha bu işi geliştirmek istiyoruz. Bu çerçevede Türk Telekom Müdürlüğümüz bize çeşitli katkılar sunuyor. Önce okullar yaptılar, kız öğrenci yurdu yapıldı, ayrıca Türkiye genelinde her ilçeye birer internet evi kuruldu. Bu hem okula yönelik faydası olacak hem okul çevresindeki vatandaşlarımız da bundan yararlanacak. Okulumuz iyi bir okul, okul yöneticileri işlerini iyi bir şekilde yapıyorlar, aile birliğimiz çalışıyor. Telekom Müdürlüğümüzün gayret veriyor, emek veriyor bu güzellikler ortaya çıkıyor. Malum Türk Telekom özelleştirilmiş bir özel şirket, işini güzel yapıyor, para kazanıyor kazandığı paranın bir kısmını da kurumsal sorumluluk gereği kamuya aktarıyor, okullarımıza aktarıyor. Kendilerine teşekkür borçluyuz. Özelleştirmenin mantığını sorguladığımızda da burada özelleştirmenin ne kadar yerinde ve doğru bir iş olduğunu görüyoruz. Mesel artık Türkiye’de Telekom okulları var ama bir PTT okullarından söz edemiyoruz. Birisi özelleştirildi öbürü özelleştirilmedi. İkisi de işini yapıyor, ikisi de para kazanıyor ama biri kazandığı paradan bir miktar kamuya ayırıyor, işte böyle güzelliklere bizi kavuşturuyorlar. Ama diğerinin böyle bir katkısını göremiyoruz. Darısı diğer kurumların başına, diğer kurumlar da keşke hepsi özelleştirilse, hepsi kendi işini düzgün yapsa, hepsi güzel paralar kazansa ve kazandığı paranın bir kısmını da böyle işlere harcasa” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından internet evinin açılışı Vali Erdoğan Bektaş tarafından gerçekleştirildi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri