Skip to main content

İl Özel İdaresi kışa hazırlanıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan, yoğun bir yaz sezonunun ardından kış mevsimi için hazırlıklara başladıklarını ve bir hafta içerisinde araç parkı ve personel bakımından tam anlamı ile kışa hazır olacaklarını söyledi.

Muş’ta kış mevsimine girilirken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde kış hazırlıklarının başladığı bildirildi. Kış mevsimine hazırlıksız yakalanmamak için tüm hazırlıkların tamamlanacağını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan, karla mücadelede başarılı bir çalışma gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yaz mevsiminden bugüne kadar hummalı bir çalışma yapan ekiplerin kış mevsimi için hazırlanacağını söyleyen Budan, kar yağmadan önce tamamlanması gereken bir iki tane işin kaldığını ve bu çalışmaların da tamamlanacağını söyleyerek, “Kar yağmadan önce tüm araçlarımızı bakımdan geçirip kış mevsimi için daha verimli bir hale getireceğiz. İl Özel idaresi için sezon kapanması diye bir şey yoktur. Çünkü yaz mevsimi gelince yatırım çalışmaları, kış mevsimi gelince de karla mücadele çalışması başlıyor. Bunun için araçlarımızın bakımlarını düzenli olarak yapmamız gerekiyor. Yaz mevsiminin bitmesi ile birlikte tüm araçlarımızı bakımdan geçirip karla mücadele çalışmasına hazır hale getireceğiz” dedi.

Sorumluluk alanlarında 351 köy ve 194 yerleşim biriminin ulaşımını sağlayan 2 bin 505 kilometre yol ağı bulunduğunu kaydeden Ali Edip Budan, “Araçlarımızın bakım çalışmaları bu hafta içerisinde tamamlanacak ve kışa hazırlanacak. Bu çalışma ile birlikte arkadaşlarımızla birlikte karla mücadele çalışması için bir program hazırlayıp düzenli ve sistemli bir şekilde karla mücadele çalışması yapacağız” dedi.

Budan, karla mücadele çalışmalarının büyük önem arz ettiğini, hayati değeri bulunduğunu belirterek, “Çünkü çalışma şartları çok ağır. Özellikle bizim Muş gibi kar yağışının son derece yoğun yaşandığı ve arazi şartlarının bir o kadar zor olduğu bölgemizde kar mücadelesi, bizim için ve insanımız için büyük önem arz ediyor. Bu anlamda gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız büyük fedakarlık yapmaktadır. İnsanların dışarıya bakmaya bile cesaret edemediği havalarda, uçsuz bucaksız dağ yollarında kar mücadelesi çalışmaları yürütüyoruz” diye konuştu.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri