Skip to main content

İl genel meclisinde bina tartışması

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta 2010 yılında satışı yapılan İl Genel Meclisi binasının boşaltılmaması, binayı satın alan mülk sahibiyle, il genel meclis üyeleri arasında uyuşmazlığa sebep oldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Muhsin Yiğit, özel İdarenin söz konusu binayı sattığını ve binayı bir yıl içerisinde boşaltmayı taahhüt ettiğini belirterek, taahhüdün yerine gelmemesinden dolayı uyuşmazlık yaşandığını ifade etti.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen binanın boşaltılmadığını belirten Yiğit, “Binanın sahibi haklı olarak bizlere tepki gösteriyor. Bizde bir şey yapamıyoruz. İl Özel İdaresi tarafından bize tahsis edilen binanın tadilatının bitmesi ile birlikte binayı boşaltacağız” dedi.

Muş Valisi Ali Çınar ise gazetecilere yaptığı açıklamada, il genel meclisi üyelerinin en kısa sürede kendilerine tahsis edilen binaya geçeceklerini söyledi. İl Genel Meclisi toplantı salonlarının bulunduğu eski binanın 2010 yılında satışa çıkarılarak satıldığını anımsatan Çınar, “Binayı satın alan vatandaş binanın parasını taksitler halinde ödüyor. İl Özel İdaresi taahhütte bulunarak satış işlemleri tamamlandıktan 1 yıl sonra binanın teslim edileceğini belirtilmiş. Ancak bu taahhüt yerine gelmeyince uyuşmazlık yaşanmıştır” dedi.

İl Genel Meclisi tarafından kullanılması için bina arayışına girdiklerini belirten Çınar, ” Şu anda İl Özel İdaresi tarafından sosyal tesis olarak kullanılan Karayolları kavşağında bulunan binayı İl Genel Meclisi’ne tahsis ettik. Binanın kullanılması için tadilat gerekiyor. Şu anda onarım çalışması yapılıyor. Gerekli onarım ve tadilat çalışmalar yapıldıktan sonra İl Genel Meclisi binamız kısa sürede taşınacağız. Yapılan bakım ve onarım çalışmalarından dolayı eski binanın tesliminde gecikme yaşandı” diye konuştu.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri