Skip to main content

İl genel meclisi yol çalışmalarını görüştü

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İl Genel Meclisi, Eylül ayının son toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkayanın başkanlığında oturumu açılan toplantıda İl Merkez, Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto İlçeleri köy yollarından her bir İlçeden 10 kilometre olmak üzere toplamda 60 kilometre köy yolunun 2014 yılı asfalt sezonunda II. kat asfalt sathi kaplama yapılması görüşüldü.

Köy yolları için oluşturulan gündem maddesinde: 2014 yılı yatırım programına II. kat asfalt sathi kaplama olarak teklif edilememiştir. Köy yolları asfalt sathi kaplama çalışmalarında I. kat asfalt sathi kaplaması yapılan bir köy yolunun bir sonraki yıl II. kat sathi kaplamasının yapılması, yolun sathi kaplama ömrünü uzatmak için teknik olarak yapılması gerekli olan bir uygulamadır. Bu uygulama, sathi kaplama yapılan yolda kısa vadede oluşacak bozulmaların önüne geçtiği ve yolun ömrünü arttırdığı düşünüldüğünde asfalt yol maliyetleri açısından aynı zamanda ekonomik bir uygulamadır. Bütçe imkânlarının elvermesi Muş İl Özel İdaresi makine parkında yaşanan sezon yoğunluğunun hafiflemesi durumunda ve mevsim koşullarının teknik olarak asfalt sathi kaplama yapılmış olan Muş İl Merkez, Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto İlçeleri köy yollarından her bir İlçeden 10 km olmak üzere toplamda 60 km köy yolunun 2014 yılı asfalt sezonunda II. kat asfalt sathi kaplama yapılması konusu denildi. Gündem maddesi üzerinde bir çalışma yapan BDP ve Ak Parti grupları oluşturdukları bütçeyi oy birliğiyle onayladılar.

Uzun süredir İl Genel Meclisinin gündemini meşgul eden Gülkoru Beldesine ait hizmet binası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesine karar verildi. Belediyenin fes edilmesiyle köy statüsüne alınan Gülkoru köy halkının binayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesi taraftarı olduğunu ve İlçe Müftülüğü ne verilmesi taraftarı olmadıkları bildirildi. Konu ile ilgili oluşturulan gündem maddesinde ise Gülkoru Belediyesi hizmet binasının Kuran Kursu olarak Malazgirt İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi konusu yer almıştı.

İl Genel Meclisinin bir diğer gündem maddesi olan: İl Özel İdaresinin 2014 yılı Bütçesinin ödenekleri yıl sonuna kadar kafi gelmeyeceği düşünülerek 2014 yılı bütçesine ilaveten Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37.Maddesine istinaden tanzim edilen 7.000.000,00 TL tutarındaki Ek bütçe ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün 26.08.2014 tarih ve 4898 sayılı İl Makamınca teklif edilen talebinin yeniden görüşülmesi. Konusu Ekim ayında yapılacak olan toplantılara ertelenmesine karar verildi. Gündemin bir diğer gündem maddesi olan: Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan, Muş Merkez Kültür Mahallesinde bulunan 52-52A.d 52-52A Pafta 5 Parsel 47 Ada 7.907,00 m2lik arsanın üzerindeki Kargir Toprak Su Binası müştemilatı ile birlikte satışa sunulması konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Plan ve Bütçe İhtisas Komisyonlarının hazırladığı raporlar okunarak uygun görüldü.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri