Skip to main content

Hizmet-İş`ten kesintilere tepki.

Muş Haber Fotoğrafı

Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet İş Sendikası) Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, Muş Belediyesi’nin ekonomik çöküntü içinde olduğunu belirtti. Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, Muş Belediyesi’ne diğer belediyelere oranla daha az para aktarıldığını kaydetti. Muş Belediyesi meclis toplantı salonunda basın açıklaması yaparak kesintilere tepki gösteren Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır; “İlin nüfusu yaklaşık olarak 100 bin civarında olmasına rağmen belediyemize gelen hisse maalesef bir ilçe belediyesine gelen hisse ile aynı derecededir. Bu durum bir felaket olup, böyle devam etmesi durumunda işler durma noktasına gelecektir” dedi.

Kalır; “Bizler sivil toplum temsilcileri olarak birçok konuyu yakından takip etmek sorumluluğu içindeyiz. Bu nedenle çalışma hayatımızda genel olarak belediye işyerlerinde görevli olduğumuzdan bu işyerlerinin içinde bulunduğu zorlukları bire bir yaşamaktayız. Sendikamıza bağlı 26 belediye işyeri mevcut olup, bu sıkıntıların her tarafta olduğunu müşahede etmekteyiz. Ancak çevre il belediyelerine baktığımızda nüfusu az olmasına rağmen hisse durumları Muş iline göre daha iyi olduğunu ve fazladan farklı yardımlar aldıklarını bilmekteyiz. İçinde bulunduğumuz Mayıs ayı itibarıyla belediyelere İller Bankası’ndan gelen hisseler ile değil hizmet yapmak, çalışan personellerin maaşlarını bile ödemek imkansız hale gelmiştir. İlimizin merkez belediyesinin 10 mahallesi bulunmaktadır. İlin nüfusu yaklaşık olarak 100 bin civarında olmasına rağmen belediyemize gelen hisse maalesef bir ilçe belediyesine gelen hisse ile aynı derecededir. Bu durum bir felaket olup, böyle devam etmesi durumunda işler durma noktasına gelecektir. 10 Mayıs 2008 tarihinde ilimizi bir heyetle ziyaret eden ilimizin evladı Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’a belediyemizin genel sıkıntılarını herkes söyledi, bizler de sivil toplum temsilcileri olarak sözlü olarak ifade ettik ve yazılı olarak ta kendilerine takdim ettik. Ancak 15 Mayıs 2008 tarihinde belediyemize gelen hisse bizleri hayal kırıklığına uğrattığı gibi bütün dengelerin altüst olmasına yetmiştir” dedi.

Muş Belediyesi’ne az para aktarılmasının nedenini merak ettiklerini kaydeden Kalır yaptığı açıklamada; “Sayın Belediye Başkanımıza bunu sorduğumuzda ise kendisinin de bir anlam veremediğini, şayet şahsı ile ilgili bir sorun var ise bu kadar özveri ile çalışmamıza rağmen ilimin halkımın refahı için de olsa her şeye nokta koymaya hazır olduğunu ifade etmiştir. Ancak bizler bu konunun belediye başkanının şahsından kaynaklandığına inanmıyoruz. Bizler halkın sivil toplum kanadı olarak bu konuda merakımızı gidermek ve daha fazla yıkım olmaması için bu konunun cevaplandırılması için böyle bir basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk. Başta ilimizin sayın milletvekillerine ve diğer sorumlularına sizin aracılığınız ile sormak istiyoruz. Muş ili neden her konuda olduğu gibi ekonomik anlamda da geri planda tutuluyor? Belediye çalışanlarının tek ekmek kapısı olan bu kurumlar neden yıpratılıyor? Şehrin suyu, temizliği, kanalizasyonu, estetiği ve diğer tüm hususları yerine getirilmediği zaman herkes bir ağızdan belediye çalışmıyor diye fırtınalar koparılıyor. Belediye çalışanları yukarıda belirttiğimiz hizmetleri eksiksiz olarak yapmaktadır. Ama hakkını da alamamaktadır. Hakkını alamadığı zaman da hiç kimse bu konuda senin karnın aç mı tok mu diye sorumuyor. Bizler sendikacı olarak bu rahatsızlığımızı dile getirirken inanın içinde bulunduğumuz yüzyıla yakışır bir şikayet ortaya koyamıyoruz. Çünkü bizler bu sorunları seksenli yıllarda geride bırakmamız gerekiyordu. Bu konuda belediyeler halen 25 yıl öncenin sorunları ile boğuşturuluyor ise bunda en tepedekilerden en alt kademeye kadar sorumluların ihmali ve hataları olduğu kanaatindeyiz. Muş ilimizin belediyesi her şeye rağmen şevk ve inatla ısrarla hizmetlerini sürdürmektedir. Bunu görmemek için ancak görme özürlü olmak lazım. Sorularımızı sayın vekillerimize ve diğer yetkililerimize yukarıda sıraladık. Basın aracılığı ile Muş iline neden para imkan olanak sağlanmıyor bunun sebebi kim ve ya kimlerdir lütfen bizim bu ciddi sorunumuza bir el atılıp, bir zahmet cevap bulsunlar” ifadelerine yer verdi.

 Topkan Haber Ajansı

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri