Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengizin daveti üzerine Muşta ilk defa düzenlenen Ekonominin Yıldızları Ödül Törenine katılmak üzere Muşa geldi.
Bugün saat 16.00 da özel uçakla Muşa gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muş Havaalanında Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ile çevre illerin ticaret ve sanayi odası başkan ve üyeleri tarafından karşılandı.
İlk olarak Muş Valiliğini ziyaret eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Vali Vedat Büyükersoy ile makamında bir süre görüştü. Hisarcıklıoğlunun Muş ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Büyükersoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anayasal Kuruluş olmakla birlikte Türkiyenin en önemli sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir. Böyle bir kurumun başkanını ilimizde ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz dedi.
Büyükersoy, Muşta bizim en önemli önceliğimiz iş ve aştır. Aslında iş ve aş her yerde problem, her yerde işe ve aşa ihtiyaç var. Ama sosyoekonomik ve kalkınmışlık düzeyinde Ağrı ile Muş en son sırada zaman zaman yer değiştirmektedirler. Bu bağlamda sanayicilerimizin, iş adamlarımızın ilimize gelmeleri noktasında tavsiyelerde bulunmanızı istiyoruz. Bu konuda bize destek olmanızı arzu ediyoruz. Çünkü insanların işi ve aşı olmazsa ifade etmek istemediğim daha farklı şeyler olabiliyor. İşe ve aşa ihtiyacı olan Muşumuzda ekonominin bir numarası olan sizi ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz şeklinde konuştu.
Hisarcıklıoğlu ise Muşa altıncı defa geldiğini hatırlatarak, Bu ziyaretle benim Muşa altıncı defa gelişim. Bundan önce TOBB tarafından yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesinin açılışı için gelmiştik. Bugün yine hayırlı bir iş için buradayız. Ekonominin Yıldızları ödül töreni için buradayız. Muş sosyo ekonomik sıralamada 81nci il ama yaklaşık bir hafta önce odalarımız nezdinde bir anket çalışması yaptırdım. İlinin gelecekten umutlu olan iller arasında Muş Türkiye birincisi çıktı. Bu çözüm sürecinin önemli bir göstergesidir. Burada umut var. İş adamının en büyük isteği umuttur. İnşallah bizde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız zaten oldukça faal bir arkadaşımız. Bu konuda bizim de üzerimize ne düşerse her zaman hazırız. Muşun zaten en önemli hazinesi tarım ve hayvancılık ile Muş Ovasıdır. Yapılan yatırımların tamamlanması halinde burada tarım ve hayvancılık yanında tarıma dayalı sanayinin de burada geliştirilmesi gerekir. Sanayi Bakanlığımızla birlikte bir çalışma başlattık. Sadece l merkezleri değil ilçeleri de ele alacak şekilde yeni bir teşvik politikası olacak. Bundan da Muşun çok iyi şekilde istifade edeceğini ümit ediyorum şeklinde konuştu.
BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Hisarcıklıoğlu daha sonra Muş Belediye Başkanı Feyat Asyayı makamında ziyaret etti.
Asya ziyaret dolayısı ile yaptığı açıklamada, TOBB, Türkiyenin en köklü ve örgütlü yapısını oluşturan kalkınmaya yönelik kurumsal bir kimlik oluşturmuş, Türkiyenin her alanı ve her kesiminde üyesi olan büyük bir meslek odasıdır. Sayın Hisarcıklıoğlu, 2001 yılından sonra TOBBa ayrı bir misyon ve ayrı bir kimlik kazandırdı. Biz özellikle bu ziyareti çok önemsiyoruz. Çünkü bizim en çok ihtiyacımız olan barış ve kardeşlik sürecine TOBB Başkanı olarak çok farklı bir destek verdi. Sayın Fatih Cengiz ve Yönetim Kuruluna da teşekkür ediyoruz ki böyle bir program yaptılar. Sayın Başkanımıza da ayriyeten teşekkür ediyoruz ki Muşun Yıldızları programını düzenlemenin sevincini yaşattı bizlere. TOBB çok yaşasın ki kalkınma daha fazla olsun dedi.
MUŞ TÜRKİYENİN EN UMUTLU KENTİ
Muş Belediyesinde yaptığı açıklamada Muşluların gelecekten çok umutlu olduğunu açıklayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Muş Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asyaya Muşa geldiğimizden beri gösterdiği misafirperverlikten ötürü çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımız daha önceden sivil toplum örgütlerinde görev aldığından topluma hizmet açısından önemli bir noktadan daha üst bir noktaya gelmiş. Muş halkını bu sebeple kutluyorum. Muşun geleceği açısından şunu söyleyeyim. Muş Türkiyenin gelecekten en çok umutlu olan ili. O zaman bu umudu boşa çıkartmamak lazım. Bu da huzur ve çözüm sürecinin getirdiği en güzel yansıma. Yansımanın sonucu olarak bölgede çok büyük bir umut patlaması var. Bunu be değil yapmış olduğumuz anketlerin sonucudur. Muşta bu kapsamda Türkiye birincisi çıktı. Tabi bu umutları boşa çevirmemek lazım. Gerek ekonomiye, gerek tarım ve hayvancılıkta Muşun önemli potansiyeli var. Ekonominin yıldızları ödül töreni de bunun bir vesilesi olacak şeklinde konuştu.
Ziyaret daha sonra Başkan Asyanın Hisarcıklıoğluna ziyaret anısına hediye takdim etmesi ile sona erdi.
Hisarcıklıoğlu, daha sonra Öğretmenevinde düzenlenen Ekonominin Yıldızları Ödül Törenine katıldı. Burada ekonomi ile ilgili olarak bir sunum yapan Hisarcıklıoğluna daha sonra Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz tarafından ziyaret anısına tablo hediye edildi.
Hisarcıklıoğlu ödül töreninin ardından özel uçakla kentten ayrıldı.
Muş Manşet Gazetesi


