Skip to main content

Her türlü teröre karşı tavır almalıyız

Muş Haber Fotoğrafı

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terörün bu bölgenin kalkınmasının ve demokrasinin düşmanı olduğunu belirterek, Amasız, fakatsız her türlü teröre karşı tavır almak durumundayız dedi.

Muşta düzenlenen ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansında konuşan Kalkınma eski bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstererek, 15 Temmuzda vatandaşların hain yapıya çıplak elleri ve göğsünü siper ederek karşı durduğunu hatırlattı. 15 Temmuz da hain bir kalkışmayı milletin püskürttüğünü söyleyen Yılmaz, Tanklar, toplar, savaş uçaklarıyla milli iradeye, bu toplumun iradesine yönelen tehdidi milletimiz çıplak elleriyle iterek göğüsleriyle püskürttü. Şehitlerimiz oldu, 241 şehidimiz oldu, onlara Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum. Binlerce insanımız yaralandı ama 15 Temmuz milletimize yeni bir güç verdi bir taraftan. Bu büyük fedakarlıklarla hayata yeniden millet olma şuurunu tazelemiş oldu, birliğimizi tazelemiş oldu. Bizi parçalamaya çalıştılar 15 Temmuzu yapan FETÖ terör örgütü ve arkasındaki yapılanmalar; bu ülkeyi, bu ülkenin birliğini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Ama tuzakları başlarına geçti, tam terside daha fazla birleşmemize, kenetlenmemize vesile oldular dedi.

15 Temmuzu yapanların bu ülkenin ilerlemesine, gelişmesine, demokrasisinin güçlenmesine engel olmaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, Bunun en açık göstergesi Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik saldırıdır. İçerisinde bulunduğumuz süreçte bu terör örgütünün ve diğer benzer terör örgütlerinin aynı amaçlara dönük diğer terör örgütlerinin yapmaya çalıştığının tersine bizim daha fazla kenetlenmemiz lazım. İşte bu konferans, benzer çalışmalarla daha fazla bilgi üretmemiz lazım ve daha fazla emekle ülkemizi ileriye taşımamız lazım dedi.

En fazla bu bölgenin terörden zarar gördüğünün altını çizen Yılmaz, En fazla da bu bölgeye terör örgütleri zarar veriyor. Bunların gündemden çıktığı, terörün konuşulmadığı bir ortamda bizim kalkınmayı, gelişmeyi konuşmamız gerekiyor. Terörün olmadığı bir ortamda şehirlerimizi nasıl daha iyi yaşanılır hale getireceğimizi, nasıl daha insani ortamlar oluşturmamızı konuşmamız gerekiyor. Terör bu bölgenin kalkınmasının düşmanıdır, terör demokrasinin düşmanıdır. Bunu böyle görmediğimiz sürece, teröre karşı net bir tavır oluşturmadığımız sürece bu bela bize zarar vermeye devam edecek. En fazlada gençlerimize zarar verecek dedi.

Amasız-fakatsız bir şekilde her türlü teröre karşı tavır almak zorundayız diyen Yılmaz, Amasız fakatsız bir şekilde her türlü teröre karşı tavır almak durumundayız, birbirimizi bu anlamda güçlendirmek durumundayız. Ama bütün sorunlarımızı da demokratik bir çerçevede tartışmaya, konuşmaya, çözmeye devam etmek durumundayız şeklinde konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri