Skip to main content

Her şey barış için

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 13’üncü İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısı Muş’ta yapıldı. İki gün süren programda çeşitli ziyaret ve toplantılar düzenlendi.


Muş Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya, Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Barış ve Demokrasi Partisi Muş Eski Milletvekili ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, bölge muhtar temsilcileri, 81 ilden gelen muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmanı yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Muş’ta olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Federasyon olarak bölgeye ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Akdeniz, 30 yıldır zor bir süreç içindeyiz. Türkiye’nin kardeşlik duygusunu bozmasına bu millet hiçbir zaman müsaade etmedi. Bu anlam içerisinde kardeşlik birlik ve beraberlik projesine her zaman destek veriyoruz. Biz hep yan yana, gönül gönülle olacağız. Ellerimizi birbirimize uzatacağız. Bin yıllık bu topraklarda binlerce yıl barış içinde yaşayacağız. Biz Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ne destek vermek amacı ile Mardin ilinden başlamak kaydıyla toplantılar düzenledik. Benzer toplantıyı daha sonra Şanlıurfa’da gerçekleştirdik ve bugün de yine Doğu Anadolu ili olan Muş’tayız. Bu yola çıkarken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan başladık. Bugün de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege bölgeleri kaynaşma içerisindeyiz. Farklı kültürlerimizi bir mecraya oturttuk. Birbirimizi artık anlayabiliyoruz. Bin yıllık topraklarda kardeşliğimiz söz konusu. dedi.


Muş Belediye Başkanı Feyat Asya da muhtarların toplumsal barışa katkısının diğer sivil toplum kuruluşlarından fazla olduğunu belirterek, Sizler hiçbir siyasi partiden aday olmadan seçilen tek demokratik sivil temsilcilersiniz şeklinde konuştu.


AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işıkta hükümetin çözüm sürecindeki katkılarına değinerek, Çözüm süreciyle, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Güven ve istikrar ortamını koruduk. Dünyada ülkemizi saygın, etkili ve güçlü bir konuma getirdik. Artık Türkiye yardım alan değil, yardım veren bir ülkedir. Türkiye bugün dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurun yanındadır. Demokrasi, refah ve açıklık ilkelerimizle model olduk. Bu 12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz, milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık diye konuştu.


Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise çözüm sürecinin başlamasıyla çıkarılan yasa ve kanunlara değindi. Büyükersoy, Türkiye’de bu alanda çok önemli değişiklikler oldu. Burada yaşamayan insanımız, belki kendi özel hayatını ilgilendirmediği için dikkat etmemiş veya dikkatinden kaçmış olabilir ama kardeşlik hukukumuzu zedeleyecek, bizi birbirimizden farklı görecek, aşağılayacak, küçük görecek ya da küçük görülmesine sebep olacak geçmişte bir takım hatalarımız, noksanlarımız, hukuki yanlışlarımız vardı. Bu yanlışlar, 12 yıl içinde düzeldi ve düzelmeye devam ediyor. Olağanüstü hal 2002 yılında kalktığı için 12 yıl diyorum. Olağanüstü halin kalkması bile çok önemli bir mihenk taşıdır. Olağanüstü hal kalkmasaydı demokratik çözüm, milli birlik ve kardeşlik süreci asla başlamazdı. Adım dahi atılamazdı. Onun için bu bölgenin en büyük projesi kardeşlik hukukunun geliştirilmesi projesidir şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi ve muhtarlar kalıcı barış için beyaz güvercin uçurdu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri