Skip to main content

Hedef; Eylül ayında kampuse taşınmak

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 20 yıllık gelişim planının önünde gittiklerini belirterek Eylül ayında kampus alanına taşınmayı hedeflediklerini söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ), Bu yıl İlahiyat, Türk Dili ve Edebiyatı, İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İktisat Bölümü’ne öğrenci alacak.

Hızla ilerleme ve gelişme kaydeden Muş Alparslan Üniversitesi yeni açılan fakültelere bu yıl ilk kez öğrenci alacak. Öğrenci alımı ile üniversitenin nüfusu iyi artacak.

2011 yılının Eylül ayında kampus alanında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamak istediklerini belirten Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç “Akademik ve idari yapılanmamız hızlı bir şekilde yürüyor. Diğer taraftan öğrenci kapasitemiz sürekli artıyor. Bu yıl İlahiyat, Türk Dili ve Edebiyatı, İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İktisat Bölümü’nün gece ve gündüz öğretimine öğrenci alacağız. İşin gerçek boyutu akademik kadromuz biraz atıl duruyor. Bazı arkadaşlarımız ders yüklerini bile tamamlayamıyor. Bu durumun sebebi ise yeni sınıflar ve yeni bölümlerin açılmamasıdır. Biz Alparslan Üniversitesi olarak Akademik, İdari ve Fiziksel yapılanmanın hepsini birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Önce hoca alıp ardından bölüm açalım mantığı ile hareket ediyoruz.”

Bölüm açma konusunda fiziksel mekan sıkıntısı yaşadıklarını belirten Rektör İnanç, “Eylül ayında kampusa taşınmayı hedefliyoruz. Biz bu hedefe ulaşmak için yerine getirilmesi gereken ne varsa yaptık. En son Devlet Planlama Teşkilatı yatırımları hızlandırma konusunda bize 3 Milyon daha ödenek aktardı.” dedi.

İhale sürecinde Muşlu firmaların tutumları nedeni ile sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nihat İnanç “Kampus alanımızda tüm mensuplarımızın ihtiyaç duyduğu fiziki mekanlar tamamlanma aşamasındadır. Ama bütün fiziki mekanlarımızı ısıtacak olan ısı merkezi binamızda sıkıntı var. Biz burada en kısa sürede Muş’a daha fazla hizmet yapabiliriz hesabını yaparken, Muşlu firmaların süreci tıkamalarını doğru bulmuyor, bu konu da affedici olmayacağımızı da hatırlatmak istiyorum. Biz şuana kadar bütün ihalelerimizi basına açık bir şekilde yapıyoruz. Yapmış olduğumuz bütün ihaleleri de en düşük teklifi veren firmalara veriyoruz.” dedi.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri