Havaş, Türk Hava Yolları (THY) yer hizmetlerine yönelik açılan ihaleyi kazandı. Havaş, Muş dahil THY`nın uçtuğu 11 şehirdeki havalimanlarında yolcu trafik ve ramp yer hizmetlerini sağlayacak.
İhaleye yönelik yapılan açıklamada, Havaş’ın, THY’nın açtığı ihaleyi kazandığı bildirilerek, THY’nın uçtuğu 11 şehirdeki havalimanlarında yolcu trafik ve ramp yer hizmetlerini sağlayacağı kaydedildi. Havaş’ın, 3 yıl süreyle Kayseri, Konya, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman, Muş, Elazığ, Batman, Dalaman, Bodrum ve Gaziantep Havalimanlarında hizmet vereceği belirtilen açıklamada, “Havaş, THY dışında British Airways, Delta, Singapore Airlines, Aeroflot ve Swiss International Airlines gibi dünya devlerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 170 uluslararası havayolu şirketine ve yılda yaklaşık 155 bin uçağa hizmet veriyor” denildi.
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, bir havayolunun, uçuş yaptığı havalimanında yer hizmetleri anlamında tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde örgütlenmiş bir yapıya sahip olduklarını söyleyerek, “IATA Yer Hizmetleri Anlaşması kapsamında tanımlandığı şekliyle, yolcu ve bagaj, birim yükleme araçları kontrolü, ramp, uçak temizlik, yük kontrolü ve haberleşme, kargo, uçuş operasyon, ulaşım, temsil ve gözetim hizmetlerini sağlıyoruz” dedi.


