Skip to main content

Havalar soğudu, işler açıldı

Muş Haber Fotoğrafı

  Sıcak geçen bir yaz mevsiminin ardından gelen sonbahar mevsimi, etkisini iyice hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıklarının 12 dereceye kadar düştüğü ilimizde soğuk havanın yanı sıra yağmurda çeşitli hastalıkların yaygınlaşmasına neden oluyor.

Hastane ve sağlık ocaklarına grip ve nezle gibi hastalıklar şikayetiyle başvuran vatandaşlar, aynı zamanda şifayı aktarlarda arıyorlar. Bu nedenle işlerinde ciddi bir artış olduğunu belirten Yasin Oflaz adlı aktar, son günlerdeki yağışların hastalıkları artırdığını belirtti.

Gelen vatandaşlara çeşitli karışımlar hazırladıklarını ifade eden Oflaz, bu karışımların ve hazır ürünlerin hem sağlıklı hem de uygun fiyatlı olduğunu belirtti. Bitkisel çayların bağışıklık sistemini ve vücut direncini artırdığını kaydeden Oflaz: Her yıl olduğu gibi bu yılda soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için özel karışımlar hazırladık. Havaların soğumasıyla birlikte bitkisel ürünlere olan talepte artıyor. Bizde soğuk havalara karşı vatandaşlarımıza antibiyotik yerine bitkisel destek sunmak için özel karışımlar hazırlıyoruz. Hazırladığımız karışımlar soğuk algınlığı, grip, nezle, üst solunum yolu, farenjit, boğaz ve bademcik iltihapları ile kuru öksürüğe iyi geliyor. Bitkisel çayları bu mevsimlerde vatandaşlarımıza öneriyoruz.

Bitki çayı olarak hazırladığımız yaklaşık 7-8 yıldır yaptığımız özel bir karışım var. Kışın soğuk algınlığı, öksürük, balgam söktürücü olarak kullanılır ve metabolizmayı güçlendiren bitkilerle hazırladığımız nadide bir çay karışımı. Genelde soğuk algınlığı, astım, bronşit, vücudun direncini arttırmaya yönelik ve öksürüğü kesici diye adlandırabiliriz. Fiyatları da oldukça uygun olan bitki çaylarını her yaştan insan kullanabilir. Bitkisel çayların yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı direncimizi güçlendirmek içinde çeşitli bitkisel takviyelerde yapılabilir. Bitkisel ürün kullanıma da vatandaşlarımız dikkat etmelidir.

Biz ürün satışını yaptığımız zaman vatandaşlara kullanım şeklini anlatıyoruz. Bitkisel ürünlerin, önerdiğimiz kullanım dışında tüketilmesini tavsiye etmiyoruz. Kök ve bitkilerin genelde kısık ateşte kaynadıktan sonra 20 dakika dinlendirildikten sonra kullanımı tavsiye edilen şeklidir.

Sadece bitkisel çay ise kaynatıldıktan sonra içilebilir. Ihlamur, ada çayı, kakule, gül, ada çayı, papatya, hatmi, ekinezya, kuşburnu karışımlarımız oluyor. Bunlara ek olarak zencefil, zerdeçal, havlıcan, karanfil ve tarçın köklerini de kullanıyoruz. Bunların yanında zencefil ve propolisli macun da öneriyoruz. Her çeşit bitkinin dilinden anlıyorum. Tüm bitki çeşitlerimiz var. Havaların soğumasıyla birlikte en çok ıhlamur ve kök karışımları rağbet görüyor şeklinde konuştu.  

En Fazla Bu Bitkiler Tercih Ediliyor Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tüm hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Oflaz; havlıcan, zencefil, tarçın, zerdeçal, karanfil gibi bitkilerin çokça tercih edildiğini belirtti.

Ekinezya ve kuşburnunun da kullanılması gerektiğini ifade eden Oflaz: Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yaşanan mevsimsel değişiklikler, insan vücudu üzerinde farklı etkiler bırakıyor. Yorgunluk ve halsizlik şikayetleri olanların uğrak yerleri haline geldik. Mevsim geçişlerinde havlıcan, zencefil, tarçın, zerdeçal, karanfil tüketilmesi son derece faydalı. Hastalanmamak için ıhlamur mutlaka tüketilmeli.  Bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya ile kuşburnunun da kullanılması gerekir. En fazla tüketilen doğal bitkiler arasında Tarçın ve Kök, Zencefil, Ihlamur, Nar Çiçeği ve Adaçayına rağbet var. Bunlar soğuk algınlığına birebirdir. Nar Çiçeği şeker hastalığına iyi gelir. Nane limon Karslılar da soğuk algınlığı için vazgeçilmezdir şeklinde konuştu. 

Muş Ovası Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Kültür Sanat Haberleri

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri