Skip to main content

Hastanenin temeli atıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Sağlık Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Muş’a yaptırılacak olan Devlet Hastanesinin temelini atan Bakan Akdağ, “56 milyon TL’ye yapılacak olan bu devasa eser, içinin donanımı ile birlikte neredeyse 70 milyon TL’ye mal olacak. bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Muş’un uzun bir zandan beri belediği devasa hastanenin temelini dün attı. Belediye Başkanlığı tarafından devredilen arazi üzerinde kurulacak olan hastanenin toplamda 70 milyon TL’ye mal olacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Muş’ta yaptırılacak olan 300 yatak 400 kişi kapasiteli Devlet Hastanesinin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, müteahhitlerin hiçbir zaman ödeneği dert etmemesi gerektiğini ve hazinede bu işlere yetecek kadar paranın hazır olduğunu söyledi.

EN GÖRKEMLİ TEMEL ATMA TÖRENİ
TOKİ tarafından yaptırılacak olan 300 yataklı 400 kişi kapasiteli Devlet Hastanesinin temel atma töreni görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Süper organizasyonla gerçekleştiren temel atma törenine katılan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Saat 15.00’de başlayan temel atma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Belediye Bakanı Necmettin Dede, AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MUŞ’TA BULUNMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM
Temel atma töreninden önce konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Hükümetlerimiz hizmet yılları itibarı ile 8’nci yılını doldururken ilk günkü heyecanımız ile koşmaya, size hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugün burada bulunmaktan elbette büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hali hazırdaki Muş Devlet Hastanemiz 1954 yılında inşa edilmiş bir hastanedir. Hastanemizde çok önemli iyileştirmeler yaptık. Hem de şehirde uzun süre kullanılmaz halde bulunan İl Özel İdaresine ait binayı da hastane haline getirerek bugüne kadar sağlık hizmetlerimizi yerine getirdik. Sağlık hizmetlerimiz, dönemimizde her geçen yıl biraz daha arttı. Ancak bu çalışmaların yeterli olmadığını bizler de biliyorduk. Bugün temelini attığımız hastanemizi bu önemli ihtiyaçtan dolayı yapmaya karar verdik. 300 yataklı bir hastane yapacağız. Ancak bu hastane aslında 400 yataklı olarak da kullanılabilecek bir hastane olma özelliğine sahip. 64 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bugün itibarı ile 300 yatak kapasitesi ile Muş’un ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceğiz. İleri ki zamanlarda ihtiyaç nispetinde bu rakam 400’e de çıkarılabilecek” dedi.

BÖLGE YILLARCA YATIRIMLARDAN MAHRUM BIRAKILDI
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin yıllarca yatırımdan mahrum kaldığını ifade eden Bakan Akdağ, “1954 yılında, rahmetli Adnan Menderes döneminde bu bölgelere hizmetler yapıldı. Daha sonra rahmetli Özal döneminde de bu bölgeler biraz hizmetlerden yararlandırıldı. Doğu Anadolu Bölgesi Cumhuriyet tarihi boyunca sürekli olarak yatırımlar konusunda mahrum bırakıldı. Daha önce ortaya çıkan resim bu şekilde idi. Ama Ak Parti’nin 8 yıllık döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri tarihlerinin en büyük yatırımlarını aldılar. Bizim ile birlikte bu bölgelerimizin kötü talihi de değişmiş oldu” diye konuştu.

70 MİLYON TL’LİK YATIRIM
TOKİ tarafından yaptırılacak olan hastanenin 70 milyon TL’ye mal olacağını belirten Bakan Akdağ, “Doğuda yaşayan insanlar ve doğuda görev yapan doktorlar olarak bu tip hizmetleri, bu tip yatırımları hayal bile edemezdik. Oysa bugün Muş ilimize 56 milyon TL değerinde devasa bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 56 milyon TL’ye yapılacak olan bu devasa eser, içinin donanımı ile birlikte neredeyse 70 milyon TL’ye mal olacak” dedi.

5 YILDIZLI OTEL GİBİ HASTANE
Temeli atılan hastanenin donanımı ile ilgili bilgiler veren Bakan Akdağ, “Yaptığımız bu hastanenin bütün odaları tek yataklı olacak. Bu odaların dışında 16 odamız süit oda şeklinde inşa edilecek. Eğer hasta sayısında fazlalık olursa bazı odaları iki yataklı oda haline de dönüştürebileceğiz. Ayrıca her odanın banyosu, tuvaleti, buzdolabı, hasta refakatçisinin yatağı hepsinde içinde olacak. Son 8 yıl içerisinde aldığınız her hizmet nedeni ile kadirşinaslık ediyorsunuz ama bu son yapacağımız yeni Muş Devlet Hastanesi öylesine büyük ki, şu anda Muş’ta faaliyet gösteren bütün hastaneleri ve sağlık ocaklarını bir araya toplasanız bile bu hastane kadar büyük ve işlevsel olmuyor” dedi.

BAKAN’DAN DEDE’YE ÖVGÜ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Belediye Başkanı Necmettin Dede’ye övgüler yağdırdı. Hastanenin yerini bedelsiz tahsis eden Belediye Başkanı Dede’nin büyük bir fedakarlık örneği sergilediğini kaydeden Bakan Akdağ, “Bu vesile ile yaklaşık 50 bin metrekare arsayı hastanemize bedelsiz olarak hibe eden Muş Belediye Başkanı Sayın Necmettin Dede ve değerli encümenlerine huzurlarınızda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

3 YILDA BİTİRİLECEK
Hastanenin 3 yıl içerisinde tamamen bitirilmesini hedeflediklerini kaydeden Bakan Akdağ konuşmasının son bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Bizim Başbakanımızdan aldığımız talimat var. Bu talimat vesile ile hiçbir işi sürüncemede bırakmıyoruz. Göreve geldiğimiz zaman, sağlık binalarının bir kısmı 15-20 yıl önce temeli atılmış binalardı. 10 sene, 20 sene önce temelleri atılmış inşaatlar henüz tamamlanmamıştı. Bizim dönemimizde ise iftiharla söylemek isterim ki; en büyük hastaneyi bile 2-3 yıl gibi bir süre zarfında bitirip hizmete sokuyoruz. Yeni Muş Devlet Hastanemizde 3 yıl içerisinde tamamen bitmiş ve hizmete girmiş olacaktır. Burada sadece bina ve cihazlar hizmet vermez. İnsan faktörünü ön plana çıkaran bir sistem geliştirilmesi gerektiği bilinmelidir. Biz bu sistemi kurduk. Bugün Malazgirt’in bir köyünde doğum yapan bir kardeşimizin kanaması varsa, acil olarak hastaneye yetiştirilmesi gerekiyorsa biz onu hemen ambulans helikopterimiz ile gereken yere en kısa süre içerisinde yetiştiriyor ve gerekli tedavisini yapıyoruz. Bu ambulansın havada bir saat kalmasının maliyeti 10 bin TL’dir. Ancak Ak Parti hükümeti olarak bizler için hiçbir şey insan yaşamından daha önemli değildir. Her şey siz değerli kardeşlerimiz içindir. Yapılan tüm çalışmalar daha güzel bir yaşam sürdürebilmeniz içindir. Bu vesile ile yeni yapılacak olan Muş Devlet Hastanesinin tün Muş halkına hayırlı olmasını diliyorum”.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, 300 yataklı 400 kişi kapasiteli Devlet Hastanesinin temelini attılar. Bakan Akdağ, daha sonra Muş-Ankara seferini gerçekleştiren uçağa binmek üzere tören alanından ayrıldı. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri