Skip to main content

Hastane binası depreme dayanıklı değil

Muş Haber Fotoğrafı

2016 yılı yatırım programı Ekim ayının ilk toplantısını yapan İl Genel Meclisi, eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan binayı tekrar gündeme getirdi. Bir süre önce yurt yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen binanın depreme dayanıklı olmadı tespit edildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ekiplerin yapmış olduğu tespitlerden sonra Milli Eğitim Müdürlüğü bu binanın yurt yapılmasından vazgeçti. Konuyu gündeme alan İl Genel Meclis Üyelerinin bina ile ilgili olarak Perşembe günkü toplantıda görüşmelerini sürdüreceği kaydedildi.

Muş İl Genel Meclisi, 2016 yılı yatırım programı Ekim ayının birinci toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantı açılış, yoklama ve Eylül ayında alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam etti.

Toplantıda alınacak olan kararların Muşa hayırlı olması temennisinde bulunan Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Çetinkayanın konuşmasından sonra gündemin 4üncü maddesi olan: Muş Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 19.09.2016 tarih ve 5672 sayılı yazısı ile uygun görülen, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 12. Maddesi gereğince İl Genel Meclisi İl Genel Meclisince belirlenecek bir aylık tatil hariç her ayın ilk haftası önceden belirlenen günde mutat toplantı yerinde toplanır. Denilmektedir. 2016 yılı içerisinde meclisin bir ay tatil edilmesi ile ilgili Encümen Müdürlüğünün 27.07.2016 tarih ve 3893 sayılı İl Makamınca teklif edilen talebinin yeniden görüşülmesi konusu oldu. Gündem maddesi Kasım ayına ertelenmesine mevcudun oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 5inci maddesi olan: Muş Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 19.09.2016 tarih ve 5672 sayılı yazısı ile uygun görülen, İl Özel İdaresinin 2016 yılı Bütçesinin ekte tanzim olunan bölümlerdeki ödeneklerinin yıl sonuna kadar kafi gelmeyeceği düşünülerek 2016 yılı bütçesine ilaveten Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37.Maddesine istinaden tanzim edilen 6.000.000,00 TL tutarındaki Ek bütçenin görüşülüp karara bağlanması ile ilgili meclisi bilgilendirmek üzere, Plan ve Bütçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Jeotermal ve İçme Suları İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporun okunarak, görüşülmesi konusu oldu. Gündem maddesi yapılan görüşmeler sonrasında Çarşamba günü yapılacak olan toplantıya ertelenmesine mevcudun oybirliği ile karar verildi.

Gündemin 6ncı maddesi olan Merkeze bağlı Alican köyü sınırların içerisinde bulunan 1 parsel no.lu taşınmazın 180.737,39 m2lik alanı üzerinde, Enerjisa Enerji A.Ş. tarafından yapılacak olan 9 MW kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santrali için Şehir Plancısı Nuray Gürsoy tarafından Plan İşlem Numarası (PİN)-UİP:19107 olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Plan İşlem Numarası (PİN)-UİP:19108 olan 1/1000 Uygulama İmar Planlarının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 21. ve 32.Maddesine göre onanması ile ilgili İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 20.04.2016 tarih ve 2201 sayılı İl Makamınca teklif edilen talebinin yeniden görüşülmesi oldu. Gündem maddesinin Çarşamba günü yapılacak olan toplantıda görüşülmesine mevcudun oybirliği ile karar verildi.

Gündemin 8inci maddesi ise eski kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi olarak hizmet veren ve daha sonra kız öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen binanın durumunu görüştü. Ancak İl Mili Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından Depremsellik raporunun sonuç kısmında Binanın can güvenliğini sağlamadığı, teknik ve ekonomik açıdan güçlendirmenin uygun olmayacağı kanaatine varılmış olup, İdaremizce kiraya verilen zemin + bodrum katta bulunan 55 adet işyeri ve binanın durumuna ilişkin konu ile ilgili meclisi bilgilendirmek üzere, İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporun okunarak, görüşülmesi söz konusu oldu. Gündem maddesi üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan DBP ve AK Parti Grup Başkanları gündem maddesinin Perşembe günü yapılacak olan toplantıya ertelenmesine karar verilmesini istediler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri