Skip to main content

Has, referandumu değerlendirdi

Muş Haber Fotoğrafı

Büyük Birlik Partisi Muş İl Başkanı Abdullah Alptekin Has, “Meclis dışında olmasına rağmen sorumlu, yapıcı, yol gösterici siyaset üslubu ve milletin sağduyusundan yana tavrı ile doğru ve etkin politika izleyen Büyük Birlik Partisi toplum nezdindeki itibarını ve gücünü herkese göstermiştir” dedi.

Büyük Birlik Partisi Muş İl Başkanı Abdullah Alptekin Has, referandum sonuçlarını değerlendirdi. Demokrasi için eksik olmasına rağmen “evet” dediklerini belirten Has, “Bilgi, tecrübe, feraset sahibi kadrolarımızın istişaresi neticesinde alınan karar doğrultusunda “24 Saat Kesintisiz Demokrasi için; Eksik ama EVET” kararı ile desteklediğimiz Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili Halk Oylamasının Büyük Türk Milleti’nin bu kararımız ve sonuca ilişkin öngörümüz doğrultusunda bir sonuçla tescil ve tasdik etmesinden ülkemiz ve milletimiz adına memnuniyet duyduk. Büyük Birlik Partisi siyasette referans partidir. Geçmişten gelen tutarlı siyasi çizgisiyle milletin faydasının olduğu yerde doğru ve dik duruş sergileyerek geniş bir sempati alanına sahip olan partimizin referandumdaki duruşu, sonucu belirleyici olmuştur. Büyük Birlik Partisi her zamanki gibi milletten yana, demokrasiden yana, sivilleşmeden yana değerler siyaseti yapmıştır. Sonuç demokratik hayatımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Aldığı oyun her zaman en az on katı sempati alanına sahip olan Büyük Birlik Partisi bu sempati oylarını referandum sandığına EVET olarak yansıtmayı başarmıştır. Meclis dışında olmasına rağmen sorumlu, yapıcı, yol gösterici siyaset üslubu ve milletin sağduyusundan yana tavrı ile doğru ve etkin politika izleyen Büyük Birlik Partisi toplum nezdindeki itibarını ve gücünü herkese göstermiştir” dedi.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ SAĞDUYUNUN ADRESİ, MİLLETİN SESİDİR
“Yapılan referandum herhangi bir şekilde siyasi parti başarısı değildir” diyen Has açıklamasına şöyle devam etti: “Anayasa değişiklikleri yeterli olmamakla birlikte ülkemiz sivilleşme ve demokratikleşmede önemli bir adım atmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. İnşallah Büyük Birlik Partisi iktidarında devleti ebed, milleti esas, insanı öncelik alan sivil, katılımcı, toplum mutabakatı sağlanmış kâmil bir anayasa yapacak ve artık devlet “Anayasalı Devlet” değil, Temel Hak ve Hürriyetleri önceleyen “Anayasal Devlet” olacaktır.
Referandum süreci artık sona ermiştir. Şimdi milletimiz; yıllardır iş yapamıyoruz, çalıştırılmıyoruz, üstler, derinler, alçaklar, birileri tarafından yönlendirenler hep engel oluyor diye sızlanan hükümetlere şimdi bu yetkiyi verdi. Darbeci cunta nın yapmıs olduğu anayasa nın şimdilik bırkaç maddesi nin değişmesi için halktan istenen yetki referandum sonucu yerine ulaştı.
Biz Büyük Birlik Partisi ve Anayasa nın değişmesi gerektiğini savunan diğer kuruluşlarla beraber milletin yararına olduğuna ınandığımız bu değişikliklerin hayata geçirilmesi için istenen yetkiyi şimdi ki hükümet olan AKP ye verdik. Artık kimse bahane üretemeyecek, kimse milletin muzdarip olduğu, beklediği bu problemler çözülmediğinde topu bir yerlere artık atamayacak.
Şimdi en kısa zamanda değişen bu maddelerin yürürlüğe girmesini istiyoruz. Meydanlarda verilen bu sözlerin en kısa zaman’da yerine getirilmesi ni bekliyoruz. Dün nasıl milletin yanında yer alıp bu değişikliklerin olması için çaba sarfettiysek, bundan sonra da yine bu değişiklerin hayata geçirilmesi için aynı kararlılıkla yolumuza devam edip takipçisi olacağız ve milletimizin sesi olacağız.
Biz B.B.P. olarak kurulduğumuzdan bu yana her zaman milletimizin yanında haksızlığın karşısında olduk. REFAHYOL hükümetinin kurulmaması için yapılan baskılara boyun eğmedik, tüm dayatmalara rağmen halkın sectiklerini iktidara taşıdık. referandum da yine aynı kararlılığı gösterdik ve milletimizin geleceğini ilgilendiren ve gelecekte tüm anayasanın yeniden yapılandırılması için zemin sağlayacak olan bu oylamada yine haklının yanında olduk.
Şehit Genel Başkanımızın söylediği gibi ”Kalabalık ve çok görünmek uğruna haksızlıkla beraber olmaktansa, Hak la beraber olup yanlız kalmayı tercih ederiz.” yine hak için halkla olduk. Bizim siyasetimiz de büyümek için haksızlıklarla beraber olmak yoktur, biz doğru kimden gelirse gelsin her zaman doğrunun yanında olmayı ilke edinen bir siyasi partiyiz”

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri