Skip to main content

Harafane Şenlikleri`nde büyük çoşku.

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Harafane Şenlikleri, 25 Haziran Pazar günü Sarıyer Sultansuyu piknik alanında yaklaşık üç bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Büyük bir katılımın gözlendiği şenliğe Muş Valisi İbrahim Özçimen, Ankara Vali Yardımcısı Ömer Faruk Işık ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er katıldı. 

Sanat camiasından Muş’lu sanatçılar Faruk Tuncel, Erhan yılmaz ve Hakkarili sanatçı Aydın Aydın da katıldıkları şenliğe türküleriyle renk kattılar. 

Şenlikte konuşan Muş Vakfı Genel Müdürü Mahmut Bulut, ‘’Yıllarca kültürünü paylaştığımız, havasını teneffüs ettiğimiz değerlerimizi İstanbul’da harmanladık, kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmanın tek yolu, böyle sosyal etkinlikler düzenleyerek geleceğe azim ve kararlılıkla gitmektir. Adeta Muş’u İstanbul’da yaşamanın hazzını tattık. Bütün hemşerilerimin bu sevdaya gönül vermesini bu birlikteliği devam ettirmesini diliyorum’’ dedi. 

Şenlikte konuşan bir başka isim ise Muş Vakfı Başkanı Mesut Rençber’di. Her geçen yıl katılımın daha da arttığına işaret eden Rençber, Muş’un bundan daha iyi bir dayanışmaya, sevgiye layık olduğunu söyledi. Muş Vakfına sahip çıkılması gerektiğini de belirten Mesut Rençber sözlerine şöyle devam etti, ‘’2005–2006 Eğitim Öğretim yılında 200 öğrenciye burs verdik. Ramazan ayı boyunca her akşam 100 öğrenciye iftar yemeği verdik. Muş’taki Yoksul öğrencilerin tespitinı yaptırarak on bin poşet giyim malzemesi dağıttık. Vakıf çalışmalarımız artarak devam edecektir. Ancak vakıf çalışmaları gönül işidir gönül dünyasını kuranları bu hizmete davet ediyoruz. Bugün burada Muşlu hemşerilerimizi karşımızda görünce çalışma azmimiz bir kat daha artmıştır” dedi. 

Muşlu olan Ankara Vali Yardımcısı Ömer Faruk Işık da şenliğe katılan isimler arasındaydı. Işık şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, yıllar önce İstanbul’da okurken bu tür cemiyetlerin olmayışından yakınarak Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı’nın kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Işık, ‘’Gurbette sılayı yaşayan bir kardeşiniz olarak vakfımızın bu faaliyetlerini adım adım takip etmekteyim. Okuyarak duyarak ve bizzat görerek bu çalışmaları izlemekteyim. Bizim dönemimizde bizleri bir araya getiren bir cemiyet yoktu. Bugün şükürler olsun bir vakfa kavuştuk ve her türlü etkinlikle bu sevda yarışını daha da ileriye götürmeye her Muşlu gibi bende hazırım’’ şeklinde konuştu. 

Muş Valisi İbrahim Özçimen’in de katıldığı “Üçüncü Harafane Şenliği”nde Muşlular hasret gidererek halay çekti. Katılımcılar evlerinde hazırladıkları Muş Köftesi ile piknik alanında yapılan mangallar davetlilere ikram edildi. Bir süre piknik alanını gezen Muş Valisi İbrahim Özçimen, Muş dışında yaşayan Muşluları ziyaret etti. Özçimen, Çok güzel bir gün yaşadıklarını belirterek; “Dışarıda yaşayan Muşluların sıla özlemlerine ortak olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.  Haber: Emrullah Özbey NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri