Skip to main content

Halk sokakları bırakmıyor

Muş Haber Fotoğrafı

    81 il merkezi ve ilçelerde 15 Temmuz Cuma akşamı sokaklara dökülerek askeri darbe girişimine karşı vatan savunması yapan halkın demokrasi nöbeti devam ediyor.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup asker tarafından başlatılan ve devletine bağlı gerek güvenlik güçlerinin gerekse halkın ortaya koyduğu destansı mücadeleyle bastırılan askeri darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbeti, 5. gününde giderek artan bir kalabalık halk grubuyla devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni karanlık darbe günlerine götürmek isteyen zihniyete dur diyen halk, ellerinde Türk bayrakları, dillerinde tekbirle yine sokakları doldurdu. İstasyon Caddesi üzerinde yaya ve araçlarla tur atan vatandaşlar, Valilik binası önünde sloganlar atarak devlete bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydular. Alanları dolduran vatandaşlara Türk Kızılayı Muş Şubesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Gençlik merkezi idareci ve çalışanları, çeşitli vakıf ve dernekler tarafından ücretsiz olarak içecek ve yiyecek dağıtıldı. Çocuklarıyla birlikte 15 Temmuz akşamından beri demokrasi nöbetini bırakmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin birlik ve bütünlüğünü hiçbir gücün bozmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Fatih Soylu, Türkiye´nin 80 ilinden olduğu gibi Muş´tan da dünyaya ciddi bir mesaj verildiğini söyledi. Biz bu vatanı kolay kazanmadık diyen Soylu: Ülkemizi askeri darbe günlerine, karanlık dehlizlere çekmek isteyenlere karşı halk olarak sokaklardayız. 15 Temmuz akşamı neyse bu gecede ve bundan sonraki gecelerde de sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz dedi.

Aman Dikkat! 15 Temmuz akşamından bu yana sokakları dolduran vatandaşlar gerek yaya olarak gerekse araç konvoylarıyla darbe girişimine ve darbeci zihniyete karşı tepkisini koymaya devam ediyor. Ancak bazı araçlardan sarkan, iş makinelerinin üzerine çıkıp konvoya katılan çoğunluğunu çocukların oluşturduğu kalabalık gruplar tehlike yaratıyor.

Herhangi olumsuz bir durumun yaşanmaması için herkesin bu konuda dikkatli olması gerekiyor.   Protokol Halk Bir Arada Giderek artan bir kalabalıkla süren demokrasi nöbetlerinde Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, siyasi partilerin ilçe teşkilatları üyeleri halkla bir arada olmaya devam ediyorlar. Yoğun olarak İstasyon Caddesi üzerinde yapılan yürüyüşlerde halkla kolkola, iç içe olan Vali Yavuz ve protokol üyeleri, vatanın birlik ve beraberliğinin sağlanmasında en temel gereksinim olan devlet-halk bütünlüğünün en güzel örneklerini sergiliyorlar. Hiçbir siyasi görüş farkı gözetmeksizin gerçekleştirilen demokrasi eylemleri, dünya basınında da geniş yer buluyor.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri