Skip to main content

Halk sokakları bırakmıyor

Muş Haber Fotoğrafı

    81 il merkezi ve ilçelerde 15 Temmuz Cuma akşamı sokaklara dökülerek askeri darbe girişimine karşı vatan savunması yapan halkın demokrasi nöbeti devam ediyor.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup asker tarafından başlatılan ve devletine bağlı gerek güvenlik güçlerinin gerekse halkın ortaya koyduğu destansı mücadeleyle bastırılan askeri darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbeti, 5. gününde giderek artan bir kalabalık halk grubuyla devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni karanlık darbe günlerine götürmek isteyen zihniyete dur diyen halk, ellerinde Türk bayrakları, dillerinde tekbirle yine sokakları doldurdu. İstasyon Caddesi üzerinde yaya ve araçlarla tur atan vatandaşlar, Valilik binası önünde sloganlar atarak devlete bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydular. Alanları dolduran vatandaşlara Türk Kızılayı Muş Şubesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Gençlik merkezi idareci ve çalışanları, çeşitli vakıf ve dernekler tarafından ücretsiz olarak içecek ve yiyecek dağıtıldı. Çocuklarıyla birlikte 15 Temmuz akşamından beri demokrasi nöbetini bırakmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin birlik ve bütünlüğünü hiçbir gücün bozmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Fatih Soylu, Türkiye´nin 80 ilinden olduğu gibi Muş´tan da dünyaya ciddi bir mesaj verildiğini söyledi. Biz bu vatanı kolay kazanmadık diyen Soylu: Ülkemizi askeri darbe günlerine, karanlık dehlizlere çekmek isteyenlere karşı halk olarak sokaklardayız. 15 Temmuz akşamı neyse bu gecede ve bundan sonraki gecelerde de sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz dedi.    

Aman Dikkat! 15 Temmuz akşamından bu yana sokakları dolduran vatandaşlar gerek yaya olarak gerekse araç konvoylarıyla darbe girişimine ve darbeci zihniyete karşı tepkisini koymaya devam ediyor. Ancak bazı araçlardan sarkan, iş makinelerinin üzerine çıkıp konvoya katılan çoğunluğunu çocukların oluşturduğu kalabalık gruplar tehlike yaratıyor.

Herhangi olumsuz bir durumun yaşanmaması için herkesin bu konuda dikkatli olması gerekiyor.   Protokol Halk Bir Arada Giderek artan bir kalabalıkla süren demokrasi nöbetlerinde Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, siyasi partilerin ilçe teşkilatları üyeleri halkla bir arada olmaya devam ediyorlar. Yoğun olarak İstasyon Caddesi üzerinde yapılan yürüyüşlerde halkla kolkola, iç içe olan Vali Yavuz ve protokol üyeleri, vatanın birlik ve beraberliğinin sağlanmasında en temel gereksinim olan devlet-halk bütünlüğünün en güzel örneklerini sergiliyorlar. Hiçbir siyasi görüş farkı gözetmeksizin gerçekleştirilen demokrasi eylemleri, dünya basınında da geniş yer buluyor.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri