Skip to main content

Halk sokaklara döküldü

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta binlerce vatandaş gün boyu sokakları terk etmedi ve esnaf ise işyerlerini ay yıldızlı bayraklarla süsleyerek askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

15 Temmuz akşamı bir grup askerin darbe girişimi nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Muşta da vatandaşların tepkisine neden oldu. Binlerce vatandaş ay yıldızlı bayraklarla sokaklarda yürüyüş yaptı, Valilik ve belediye önlerinde sloganlar atarak darbe girişimine tepki göstererek hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana destek verdi. Sabah erken saatlerinden itibaren ay yıldızlı bayraklarla araç konvoyu ve yürüyüş yapan vatandaşlar belediye önünde toplandı.

Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum amirleri, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri belediye hizmet binasında bir araya geldi. Meydanda toplanan vatandaşlar da tekbirler getirerek, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdiler.

Vatandaşlara yönelik ilk konuşmayı yapan Başkan Asya, Allah’ın vaadinde belirttiği gibi ; Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Allah bilir siz bilmezsiniz. Evet saygıdeğer hemşehrilerim, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz böylesi bir zamanda bu musibetin bizlere nasihat olmasını Allah’tan dilerim. Birlik ve beraberliğimizin güçlenerek, gelişmesine nasip olsun inşallah. Dünden beri darbeye karşı ülkemizin her köşesinde sokakları dolduran milyonlarca insanın dininin, dilinin, ırkının, mezhebinin en büyük zenginlik olduğunu birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu gördük. Bizler farklılıklarımızla kardeş olmayı bilmiş bir milletiz. Bugüne kadar birçok badireyi atlatmış, karşılaştığı her sıkıntının üstesinden kaynaşma ve beraberlikle gelebilmiş bir milletiz dedi.

Bu inancı yaşatmak her birimizin boynunun borcudur diyen Asya, Halkımız kurulan iradesine kast etmek isteyen, iradesini ipotek etmek isteyen güçlere ve odaklara karşı iradesine sahip çıkmıştır. İradesini istikrarlı ve itibarlı kılmıştır. Halkımız İstikbal’i yönünde iktidar ve muhalefet farkı gözetmeksizin iri, diri ve yek vücut olduğunu ispat etmiştir. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle Edirne de Kars ta , Diyarbakır da Trabzon da , İzmir de Konya da aynı kaygı ve aynı sloganlarla kendisine yakışan tavrı en üst düzeyde göstermiştir. Kendi taassupları, sapkın düşünceleri, kadrolaşma arzusu ve çıkarları için polise, askere, parlamentere, halka silah doğrultacak, Cumhurbaşkanının evini bombalayacak kadar gözleri dönmüş bir avuç satılmış çapulcudan ibaret sözüm ona cemaat müsveddesini lanetliyorum. Halkımız askerinde polisinde kendi evlatları olduğu bilinciyle oluşabilecek olumsuzluklara sevgi ve şefkatle göğsünü siper etmiştir. Halkın inancını kullanarak başka odaklara hizmet etmek isteyen hainleri halk okunan selalarla getirilen tekbirlerle dize getirmiş, inancın gücünü göstermiştir. İlimizde Baş Komutanımızın ortaya koyduğu iradeye yakışır duruş gösteren Sayın Valimize sağladığı katkıdan dolayı halkımız adına minnettar ve müteşekkiriz. Yine, Emniyet Müdürümüzün, yargı mensuplarının Muş ilinin huzuruna sükunetine istikbal ve istikrarına sağladıkları katkıdan dolayı sonsuz teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Hiçbir partinin, STK’nın, kurumun organizesi olmaksızın bu kadar büyük ve devasa bir tepkinin bu olgunlukta ve kararlılıkta ortaya konması millet olmanın sonucudur. İşte Biz Buyuz ! Özellikle bu oyunun bozulmasında siz saygı değer Hemşehrilerimin iradenize sahip çıkma noktasında gösterdiğiniz Kadirşinazlığınızın, demokrasiye olan aşkınızın istikrara sahip çıkma çabanızın önünde saygıyla eğiliyorum ve takdir ediyorum şeklinde konuştu.

Asyanın konuşmasının ardından Vali Yavuz da, darbe girişiminin olduğu saatten itibaren gerekli tüm önlemleri aldıklarını ve herhangi bir sorunun söz konusu olmadığını belirterek, ne PKK nede paralel yapıların bu devleti çökertemeyeceğini söyledi.

Bu milletin kandırılamayacağını ifade eden Vali Yavuz, Artık bu millet gerçeği görüyor. Çünkü bu millet bin yıllık İslam kardeşliğine bin yıldır süzülmüş İslam çeşmesinden su içmeye devam ediyor. Böyle olduğu için ne PKK ne de dün paralel örgütler bu devleti çökertemeyecek ve sizleri asla mağlup edemeyecekler. Bunu iyi bilin ki olay çıktıktan sonra güvenlik birimlerimizi her noktaya yerleştirdik. ve seçilmiş sizlerin oyu ile iktidara gelmiş basta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükûmetimiz olmak üzere emaneti korumak için her türlü gayretle çabayla ilin valisi olarak tarafımdan gösterilmiş ve tüm ekibime gerekli talimatlar verilmiştir. Ve sizler vali konağı etrafı olmak üzere her tarafta büyük bir sevgi seli ile adeta etten bir duvar örerek bize destek oldunuz. Allah sizden razı olsun dedi.

Biz ordumuza F-16larımızı, helikopterlerimizi ve diğer mühimmatlarımızı vatandaşlara doğrultsunlar diye almıyoruz diye sözlerine devam eden Vali Yavuz, Biz bunları bu vatana da düşmanlık edenleri bertaraf etsinler diye alıyoruz. İşte bu hain çete dün masum insanları hedef aldı. Bunlara masun diyorlardı bunlara iyi çocuk diyorlardı. Gördünüz bunlar iyi çocuklar mı? İnsanları katledenler, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayanlar mı acaba masum? Ama şunu iyi bilin ki Türk Silahlı Kuvvetleri, yani ordumuz bizim peygamber ocağıdır. O yüzden de biz Mehmetçik diyoruz askerlerimize ve ordumuz bu hainleri temizliyor ve temizlemeyecek merak etmeyin şeklinde konuştu

Bu millete ihanet edenleri elbette cezalandıracaklarının altını çizen Vali Yavuz, Ordumuzun yanındayız. Ordumuz çünkü bizim canımız, ciğerimiz, gözümüz ve göz bebeğimiz. Ama bu millete ihanet edenleri elbette cezalandıracağız. O hainlerden hesap soracağız ve siz merak etmeyin. Sizlerin emanetini ne pahasına olursa olsun bu şehirde taşıyacağız ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmalardan sonra şehitler için gıyabı cenaze namazı kılındı ve dualar edildi. Daha sonra Vali Seddar Yavuz, Valilik binasına geçti. Muş Belediyesi tarafından belediye meydanında toplanan vatandaşlara simit ayran dağıtıldı. Bir süre sonra Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, ardından sabaha kadar araçlarla şehir turu attılar.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri