Skip to main content

Haksen`den toplu görüşme tepkisi

Muş Haber Fotoğrafı

Toplu görüşme sürecinde memurların artık pazarlanmaması gerektiğini kaydeden Ulaştırma Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Tuncay Altun, “Kamu görevlileri bir toplu görüşme sendromuna yine tanık olmaktadır. Özgür olduklarını iddia eden bir sendika ne kadar da objektif görünmeye kalksa üzerindeki sarı gömlek hemen görülmektedir. Ne yazık ki kamu görevlilerinin % 50 sinin destek vermediği sendikaların masaya yetkili olarak oturması temsilde ki güçsüzlüğü göstermektedir” dedi.
Altun, “Önceki toplu görüşmeleri hatırladığımızda bu sürecin ‘toplu görüşme’ değil ‘toplu pazarlama’ şeklinde gerçekleştiğidir. Memur artık pazarlanmamalıdır. Evet, bu süreç öncelikle toplu görüşme değil toplu sözleşme olmalıdır. Kamu görevlilerini yılgınlığa iten bu sendikalar hangi şekilde masaya otursa otursun netice aynı olacaktır. Ya iktidarın tamamen karşısında ya da yalaka bir pozisyonda kalmak bu tablonun kaçınılmaz bir gerçeğidir. Öncelikle sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalıdır. Sendika yöneticilerine belli serbestlikler tanınmalıdır. Bu konuşan Türkiye modeline uygun bir gelişme olacaktır” diye konuştu.

Hak Sen Genel Başkanı Altun açıklamasında, “Bu masaya oturan sendikalar kazanılmış hakları kaybetmemelidir. Gündemin birinci maddesi önceden kazanılmış hakların korunması olmalıdır. Kendi iş kolumuzla ilgili bazı temel sorunların çözümünü beklemekteyiz: 1.DHMİ de uygulanan havacılık tazminatındaki dengesizlik giderilmelidir. Personelin bir kısmına ödenen bu tazminat diğerlerine göre 3 kat fazladır. Bu uçurum kapatılmalıdır.

2.Ödenen havacılık tazminatından dolayı diğer kamu görevlilerine uygulanan ek ödemeler veya denge tazminatları DHMİ personeline ödenmemektedir. Bu düzeltilmelidir. 3.TCDD çalışanlarının büyük bir çoğunluğu Başbakanımızın vaat ettiği seyyanen 250 TL ek ödemeden mahrum edilmiştir. 4.TCDD de görev yapan faal personele ‘yıpranma zammı’ verilmelidir. 5.TCDD de manevra yapan personele ‘manevra tazminatı’ ödenmelidir. 6.Ulaştırma bakanlığı bünyesinde ve bağlı kuruluşlarda çalışan personele ‘döner sermaye’ ödenmelidir. 7.Aynı bakanlığa bağlı kurumlarda nakil işlemleri daha kolay hale getirilmelidir.

Alım gücü bir hayli düşen memura tek haneli zam düşünülmesi telafisi mümkün olmayan yaraların açılmasına neden olacaktır. Yetkili sendikalar şu ana kadar toplu görüşme öncesi farklı talepleri dillendirdi ama bunlarla uyuşmayan mutabakat metinlerini imzaladılar. Bu tutarsızlığın devam etmemesi gerekir.

Ulaşım Hak-Sen olarak ‘Toplu sözleşme’ istiyoruz. Yetkililerin ‘sendikal ayrımcılık’ yapmasının önüne geçilmesini bekliyoruz. Siyasi ve ideolojik yapılanmaların hak arama mücadelesinde bizleri ne kadar yıprattığı açıkça ortada. Ulaşım Hak-Sen seviyeli, üretken ve bağımsız bir payda da istişare ve katılımcılığı öne çıkararak bir mücadele vermektedir. Bizim gibi düşünenleri beraber mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu toplu görüşme sürecinin tüm kamu çalışanları için kazançlı olmasını diliyoruz” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri