Skip to main content

Hafta sonlarının vazgeçilmezi

Muş Haber Fotoğrafı

  Sosyal aktiviteler açısından pek fazla alternatifin olmadığı ilimizde vatandaşlar, özellikle kış mevsiminde Güzeltepe Kayak Merkezi´ne akın ediyor. Kar yağışı ve sisin çok fazla etkili olmadığı hafta sonlarında dolup taşan merkezi genç, yaşlı birçok kesimden insan tercih ediyor.

Geçtiğimiz yıl olumsuz hava şartları nedeniyle kapanmayan ülkemizin tek kayak merkezi olan Güzeltepe; elverişli kayak pisti, kafeteryası ile vatandaşlara güzel bir hafta sonu geçirme fırsatı sunuyor.

Ancak çevre illerdeki kayak merkezlerinde bulunan snow truck´ın (kar basma makinesi) Güzeltepe´de bulunmaması nedeniyle özellikle pistin kayağa hazır hale getirilmesinde sıkıntılar yaşanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Bitlis İli´nden getirilen bir araç vasıtasıyla hazır hale getirilen pistin, her gün sabah erken saatlerde düzeltilmesi gerekiyor.

Olası sakatlanmaların önüne geçilmesi ve pistin kayağa elverişli hale getirilmesi için merkeze bir an önce snow truck makinesinin alınması büyük önem arz ediyor. Gerek kayak sporcularının gerekse amatörlerin tercih ettiği merkez, coğrafik konumu ve hava muhalefetinden çok fazla etkilenmemesi sayesinde ilimiz turizmi açısından önemli bir değer arz ediyor.  

Altyapı hazırlıklarını yapmamız gerekiyor Yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen sezon açılışı öncesi Güzeltepe Kayak Merkezi´nde incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, ilimiz açısından önemli bir merkez olan Güzeltepe´de gerekli alt yapı çalışmaları yapılması gerektiğini belirterek: Bu kayak merkezi önemli avantajlara sahip.

Birincisi şehir merkezine çok yakın olması dolaysıyla şehre çok yakın. Ulaşım imkânları çok müsait ve çok kar yağın bir bölge burası. Şimdi son zamanlarda küresel ısınma ile birlikte bilindiği üzere yağışlarda azalma var. Bazı kayak merkezleri yeteri kadar yağış almadığından sıkıntı yaşıyoruz ama ilimizin böyle bir sıkıntısı yok. Dolayısıyla çok harika bir pistimiz var. Ama burayı hem yerli hem de yabancı turiste açabilecek şekilde altyapı hazırlıklarını yapmamız gerekiyor.

Bununla ilgili olarak arkadaşlarımızla çalışacağız. Bu kayak merkezini önemli bir cazibe haline hep birlikte getirmek istiyoruz. Şehre fevkalade böyle bir kapasiteye sahip, iyi bir havaalanımız var, huzurlu bir kentimiz var, naif ve nezaketli bir halkımız var. Bütün bunlar yerler ve yabancı turist için fevkalade önemli avantajlardır. Dolaysıyla bu avantajlarımızı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Sadece yerel imkânlarla kalkınmak mümkün değil.

Ama alt yapı eksikliklerimizi biz devlet olarak tamamlamalıyız. Bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor Burayı daha bir profesyonel gözle ve planlama ile geliştirmemiz gerekiyor. Umut ederim önümüzdeki süreçte burası daha iyi hale gelir ve bura ile ilgili çalışmalarımız yoğunlaşacaktır. Umut ederim çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiği bir kayak merkezi haline getireceğiz açıklamasında bulunmuştu. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri