Skip to main content

Hadis yarışması düzenleniyor

Muş Haber Fotoğrafı

İlimizde, Muş Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nin ve Sultan Alparslan İzcilik Kulübünün proje ortağı olduğu Hadis konulu yarışma, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşarın Riyazüs Salihînden 1001 Hadis Seçkisi isimli kitabından gerçekleştirilecek.

Muş Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Mirze, yarışma hakkında Yarışma, toplumun her kesimini Son Peygamberin (sav) mesajları ile buluşturarak, Allahın rızasını kazanmak, toplumda hadis algısı oluşturmak, H.1437 / M.2016 yılı içerisinde Peygamber Efendimizin (sav) hadislerinin okunmasını ve hayata tatbik edilmesini teşvik amacıyla düzenleniyor dedi.

Mirze, Son Peygamber Platformunun merkezi proje ortağı olduğu belirterek, Türkiye geneli tüm il ve ilçelerde 100üaşkın sivil toplum kuruluşları da, yarışmayı proje ortağı olarak destekliyor. Burak Tur ve AKRA FM ise ana sponsorluk görevini üstlenmiş durumda. Yarışmaya katılanlar, merkezi olarak verilen 16 Umre seyahati, 28 tablet bilgisayar ve 15 bin TL para ödülünün yanı sıra, Muşta dereceye gireceklere, sürpriz ödüller dağıtılacak. A, B, C ve D kategorilerinde yazılı test usulü düzenlenecek yarışmaya, internet üzerinden online Türkçe dilinde E kategorisinde ve yine internet üzerinden tüm dünyada İngilizce dili için yaş sınırı olmaksızın F kategorisinde katılabilecek ifadelerini kullandı.

Yarışmanın en büyük sivil yarışma organizasyonu olduğunu kaydeden Mirze şu bilgileri verdi: 1434 / 2013 yılında İlmihâl konusunda tertip edilen birinci Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarına 87 bin 014 kişi müracaatta bulunurken, 1435 / 2014 yılındaki Kuran-ı Kerim Meali konulu ikincisine 174 bin 399 kişi başvurmuştu. Geçen yılki Son Peygamberin Hayatı (s.a.v) konulu üçüncü yarışmaya ise 264 bin 929 kişilik başvuru ile yine kendi rekorunu tazelemişti. Hicri 24 Cemaziyelahir 1437, Miladi 03 Nisan 2016 Pazar günü saat: 10.00da yapılacak yarışma, Türkiyede Türkçe, Dünya genelinde ise İngilizce dilinde düzenlenecek. Türkçe dilinde 5 (beş) farklı kategoride, İngilizce dilinde ise tek kategori olmak üzere toplamda 6 (altı) farklı kategori de düzenlenecek yarışma sınavında, yazılı test usulü çoktan seçmeli A kategorisi için 80, diğer kategoriler için 100 soru ile sıralama tespit edilecek.

Ufka Yolculuk olarak bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz yarışmanın Peygamberimiz Hz. Muhammedin (sav) hadislerini hayatta yaşanılır kılmak ve ihya etmek amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Yarışma kitabımız da insanlara dünya ve âhiret saâdetini kazanma yollarını gösterecek, zâhirî ve bâtinî edepleri elde etmelerini sağlayacak, iyiyi ve güzeli teşvik, kötüden ve çirkinden uzaklaşmayı temin edecek sahih hadislerden oluşan muhtasar bir kitap olan İmam Nevevinin Riyazus Salihin eseri olacaktır. Yarışmamız, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamayı hedeflemektedir. denildi. Kitap temin yerlerimiz Muş merkezde; Has büfe ve grafik reklam Hasköyde; okullar pazarı kırtasiyedir. İlimizde duyarlı olan herkesin kaybedeni olmayan bu güzel organizeye katılmasını diliyorum.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri