Skip to main content

Gün, yapılan hizmetler kamu malıdır

Muş Haber Fotoğrafı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı İlyas Gün, incelemede bulunduğu köylerde köy sakinleriyle bir araya gelerek çözüm arayışlarını sürdürüyor. Köylerde bulunan sorunları birebir köylü vatandaşlardan ve köy muhtarlarından dinleyen Vali Yardımcısı İlyas Gün, öncelikle yapılan hizmetlerin devlet malı olarak görülmesi ve harabeye dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi. Vali Yardımcısı Gün, köylülere özellikle yapılan hizmetlere sahip çıkmaları gerektiğini ve yapılan hizmetlerin ise kamu malı olduğunu kaydetti. Köylerde yapılan çalışmalara ise Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı İlyas Gün, Birlik Encümenleri Mehmet Emin Bitim, Mehmet Seçkin, Birlik Muhtarı Halit Sönmez, Birlik Müdürü Yunus Türk, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve basın mensupları katılım gösteriyor.

Köylerde bulunan mevcut sıkıntılara çözüm arayışı içerisinde olduklarını belirten Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı İlyas Gün, kamu malını yine kamunun kullandığını dile getirdi. Gün, köylü vatandaşlara yönelik yaptığı açıklamasında “Yapılan malları, devletin malı olarak görenler oluyor. Bunlar kamu malıdır. Devlet yapar ama kamunun malı ile yapar. Kamu malını yine kamu kullanır. Kamu dediğimiz kim peki biz, siz ve hepimiz yani kamu biziz, biz kendi malımıza sahip çıkacağız. Devlet dediğimiz kim? devlet biz değil miyiz? Devlette biziz, kamuda biziz. Biz o fikrin oluşturulması için sık sık muhtarlarımızla görüşüyoruz. Muhtarlarımız aslında bizin en kolay konuşabildiğimiz, en kolay anlaşabildiğimiz insanlardır. Sonuçta onlar seçilmiş kişilerdir. Muhtarlarımız gerçekten bilinçli, bizle kolay diyalog kurabilen konuştuğumuzu rahat anlayabilen insanlardır. Ama köylümüzün de direncini görüyoruz. Herkes yani bir kısım insanlar aynı niyette değil. Biz burada bir bütünüz. Devletimizin ilimize ayırdığı bütçeyle hizmetlerimizi ve eksikliklerimizi görerek tamamlamaya çalışıyoruz. Burada herkes görevini bilecek. Herkes üstüne düşen çabayı, işi, gücü ve her gayreti gösterecek. Gösterecek ki sorunlarımızı ortadan kaldıralım” dedi.

“GENELDE KÖYLÜLERİMİZ YAPILARI KORUMUYOR”

Özellikle yapılan hizmetlerin kamu malı olması bilincinin geliştirilmesine değinen Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı İlyas Gün, köylerde yaptıkları incelemelerde genelde köylülerin yapılan yapılara sahip çıkmadığını söyledi. Merkeze bağlı Şenova Köyü ilköğretim okulunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yardımcısı İlyas Gün, daha önce yapılan yapılarda kaynaklanan sorunları dile getirerek yaptığı açıklamasında “Biz emri vermedik, ama teknik şartnamesini bilmediğimiz için çok yorum yapmadık. Onu takip eden kuruma bildireceğiz. Fakat köylünün de yapılanları korumadığını gördük. Koruma noktasında köylülerin ilgisizliğini gördük ve o da bizi üzüyor. Yapılan hizmetlerin kendilerine yapıldığını bundan çıkacak arızaların kendilerine yansıyacağını ve kendilerine sorun olacağını bilmelerinde çok büyük fayda var. Sanki bizin yaptığımız iş onlar tarafından kullanılmıyor, biz kullanıyormuşuz gibi ve biz koruyacağız, diye bir zihniyeti görüyoruz. Her yerde değil de gördüğümüz yerler oluyor. Buda bizi üzüyor. Konuşacak olsak köylümüze ne deriz. Deriz ki yapılan bir çivide olsa köylüye yapılan her işin korunması mümkünse geliştirilmesi sizin faydanızadır. Bu konuda hassas olmanız sizin için iyi olur. Zaten yapılacak hizmet zaten yapılır ve geliştirilecek hizmet varsa geliştirilir. Ama mevcutlar korunursa daha kolay geliştirilir. Hizmetlerimiz daha iyi görülür, daha kolay hizmetler yaparız. Sonuçta her türlü yapılacak iş bir hizmettir ve bunu korumakta bir hizmettir. Anlatmak istediğimiz yapılan hizmetleri vatandaşın sahip çıkması ve koruması en büyük hizmettir. Bunların hepsi sonuçta insanımızın yararınadır. Sonuçta bizimde işimiz olsa takip etmek önemlidir. Takip etmeye çalışırız. Şimdi geldim sadece görebildiğimi gördüm. Şimdi gerekli kontrolleri yapacağız inşallah önemli bir sorun çıkmaz diye konuştu.
 Günaydın Muş Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri