Skip to main content

Gün; gıda vazgeçilmez bir ihtiyaçtır

Muş Haber Fotoğrafı
Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak Gıdanın insan için önemine değindi.
Dünya Gıda Günü münasebetiyle bir açıklama yapan Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, açıklamasında gıdanın insan için vaz geçilmez bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Müdür Gün, Dünya Gıda Gününün bu yıl ‘Kimseyi Geride Bırakma. Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam’ temasıyla kutlanacağını belirtti.
Müdür Gün, Dünya Gıda Günü hakkında bilgilerede yer verdiği açıklmasında şunları ifade edtti: “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) 1945 yılında yaptığı 20. Konferansında 147 üye ülkenin ortak kararı ile her yıl 16 Ekim tarihinin Dünya Gıda günü olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Bakanlığımız ve FAO işbirliği ile çeşitli etkinliklerle Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. FAO’nun kuruluşunun 77. yıldönümünün de kutlanacağı bu yılki Dünya Gıda Günü temasının ‘Kimseyi Geride Bırakma. Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam’ olarak belirlenmiştir.
Bu yıl 41 ‘incisinin düzenleneceği Dünya Gıda Günü, her yıl 16 Ekim tarihlerinde FAO tarafından belirlenen tema çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yılki tema doğrultusunda, daha iyi bir dünya inşa etme yolunda ilerleme kaydetmiş olsak da insani gelişme, yenilik veya ekonomik büyümeden faydalanamayan çok fazla insan geride bırakıldı. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan sağlıklı beslenemedikleri için yüksek gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya. Ama açlığa ve yetersiz beslenmeye son vermek sadece tedarik ile ilgili değildir. Bugün dünyadaki herkesi besleyecek kadar gıda üretiliyor. Sorun, COVID-19 pandemisi, iklim değişikliği, eşitsizlik, artan fiyatlar ve uluslararası gerilimler gibi birçok zorlukla giderek daha fazla engellenen erişim ve bulunabilirliktir.

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri