Skip to main content

Gün, başsağlığı dileklerinde bulundu

Muş Haber Fotoğrafı

Muş merkeze bağlı Mescitli köyünde, iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından köyde kurulan taziye evlerini ziyaret eden Vali Vekili İlyas Gün,  gıda ve nakdi yardımda bulunarak başsağlığı diledi.

Muş Merkeze bağlı Mescitli Köyünde, iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişinin yaşamını yitirmesi ve 5 kişinin de yaralanması sonucu köylerde kurulan taziye evleri Vali Vekili İlyas Gün, tarafından ziyaret edildi. Köyde kurulan taziye evlerini ziyaret eden Vali Vekili İlyas Gün, iki tarafa başsağlığı, gıda ve nakdi yardımda bulundu. Her iki aile arasında yaşanan silahlı kavgayla birlikte şok içerisinde olan köylüleri ziyaret eden Vali Vekili Gün, başsağlığı dileklerinde bulunarak olayda yaşamını yitiren eski ve yeni muhtarla çalıştığını belirterek iki muhtarında iyi olduğunu ve üzüldüklerini dile getirdi.

Mescitli köyünde yaşanan silahlı kavgadan sonra kurulan taziye evlerini ziyaret eden Vali Vekili İlyas Gün, yaptığı değerlendirmesinde “Bilindiği gibi merkeze bağlı Mescitli köyümüzde iki akraba aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 vatandaşımız hayatını kaybederken 5 kişide yaralanmıştır. Meydana gelen olayda bizim mesai arkadaşımız olan iki Muhtarımız hayatını kaybetmiştir. Birlikte çalışmalarımız oldu. Merhum iki muhtarımızdan da memnunduk. Allah rahmet eylesin. Kendi arkadaşlarımıza üzülüyoruz. Çünkü insanların tanıdığı kişiler olduğu için ayrı üzülüyor. Olayın olduğu günden bu güne kadar Devlet olarak güvenlik, tedbir alma, cenaze, defin anlamında ve yeni olayların yaşanması durumunda eksiksiz olarak bütün kurumlar olarak çalıştığımıza inanıyoruz. Bu günde hayatını kaybeden aileleri, yakınlarını yörenin örf adetlerine yönelik taziyelere başsağlığında bulunduk. Yaşanan bu şok edici olaydan dolayı aileleri yalnız bırakmak istemedik. Yanların da olmamız devam edecek. Geçmişe yönelik ciddi ve büyük bir problem yok. Aniden olmuş ve insanlar halen şok içerisinde. Ortak bir kanaat var tabiî ki cahilik olmuş.

Yeni olayların olmaması için dua ediyoruz. İnsanlarımızın güvenli olması için tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Köyümüzde birkaç çalışmamız vardı, Merhum muhtarımızla birlikte başlamıştık. Yine de çalışmamız devam ediyor. Birinci gündem maddemiz orada okulun bakımı ve orada kalacak öğretmenin lojmanın bakımıyla kullanılır bir seviyede tutulması için gerekli eksikliklerin giderilmesidir. Yani okul birinci gündem maddemiz oldu. Çünkü insanlarımız acilen söylüyorlar. Bizler cahil kaldık çocuklarımız cahil kalmasınlar diye. Her iki tarafta akrabadırlar. Her iki tarafı ziyaret ettik. Her iki tarafa başsağlığı, aile ve yakınlarına sabırlar diledik. Her şeye rağmen yinede gerekli güvenlik ve tedbirlerimiz devam etmektedir. Daha sonrada köyümüzü yeniden ziyaret edeceğiz” dedi.

“DEVLETTEN BEKLENTİMİZ BU CAHİLLİĞİ KALDIRSIN”

Merkeze bağlı Mescitli köyünde yaşanan silahlı kavganın en büyük nedeninin cahillik olduğunu belirten muhtar azası Mikail Çapan, devletin eğitimsizlik cehaletini ortadan kaldırmasını istediklerini söyledi. Devletin temsilcisi olarak Vali Vekili İlyas Gün’ün ziyaretlerinden şeref duyduklarını dile getiren muhtar azası Çapan, okullarının onarılması ve öğretmen lojmanın yapılması için biran önce çalışmaların yapılmasını istediklerini kaydetti. Muhtar azası Çapan, “Bu olaylar yüzünden ailelerimiz ve köylülerimiz mağdur oluyorlar. Biran önce yetkililerimizin bir takım önlemler almasını istiyoruz. Bu olay yakın iki akraba arasında meydana geldi. Bizim şuan ki devletimizden ilk isteğimiz okulumuzun bakımının yapılması ve bu cahillikten kurtulmamızdır. Bizim en büyük sorunumuz burada canlı örnek olan cahilliktir. Biz bu cahilliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

“BÜTÜN OLAY MUHTARLIK YÜZÜNDEN OLDU”

Yaklaşık olarak 30 yıl önce Mescitli köyünden çıktığını belirten Mahmut Erdoğan, olayda yaşamını yitirenlerin ikisinin akrabası olduğunu belirterek her şeyin muhtarlık yüzünden olduğunu söyledi. Olayda yaşamını yitiren iki muhtarın yeğeni olan Erdoğan, “Umarım devletimiz valimiz bu konulara el uzatacak. Ben 30 yıldır dışarıdayım ve iki gündür psikolojimiz bozuldu. Bu insanların ağlaması ve bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. Ağlaya ağlaya nereye kadar gideceğiz. Yarını düşünmemiz lazım. Devletimizin bu muhtarlık sistemini kaldırmalarını istiyoruz. Bu sorun sadece muhtarlıktan kaynaklanıyordu. Bu olay sadece iki amcaoğulları arasında oldu. Arsa nedeni sadece buna bahane oldu. Bütün bu olaylar muhtarlık yüzünden meydana geldi” dedi.

Öte yandan Silahlı kavganın yaşandığı Mescitli köyünde geniş güvenlik önlemlerinin halen alınmasında fayda olduğunu belirten Vali Vekili İlyas Gün, köyün giriş ve çıkışlarının jandarma tarafından sürekli kontrol altına alındığını söyledi. Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri