Skip to main content

Güç noktalarda yardım çalışması

Muş Haber Fotoğrafı

Gittikleri yerlerde vatandaşların kendilerini sıcak bir şekilde karşıladıklarını belirten Karadağ, Diyarbakır´da 3 gün kaldıklarını ve gelmek istemediklerini dile getirdi.

Karadağ şöyle dedi: Çocuklar üşümesin diye bir program düzenledik gönüllü bir proje bu. Türkiye´nin neresinde olursa olsun nerde bir yardıma muhtaç varsa veya istekte bulunan biri varsa biz oraya gidiyoruz ve kimin ne yardıma ihtiyacı varsa karşılıyoruz elimizden geldiğince. Bu seferki durağımız Diyarbakır´dı. Diyarbakır merkez ve ilçesi Sur´a yardımda bulunduk.

Diyarbakır´da 3 bine yakın çocuk giyindirdik bu çocuklara giyecek dağıtıldı bunlar içinde, bot, mont vb şeyler dağıttık. Projenin başlatıcılarından gazeteci İlhami Işık beyde oradaydılar. Bu işe gönül vermiş kişi. Bu konuda Türkiye´nin her tarafına gidiyor kendilerinin uzak olduğu yerde de kim varsa oraya gidiyor. Bizim gittiğimiz yerde de herkes bizi çok iyi karşıladı. Gerek oranın halkı olsun gerekse oranın yöneticileri olsun gerçek manasıyla bizimle çok ilgilendiler.  Bize karşı sevgi saygılarını gördük. Orada 3 gün kadar kaldık ve gelmek istemiyorduk ilgilerinden dolayı. Benim de bu durum içinde bir katkımın olması beni gerçek manasıyla çok mutlu etti.

HAYATIN GÜÇ OLDUĞU NOKTALARDI Karadağ, bölgeyi gezdiklerinde derin bir üzüntü duyduklarını kaydederek, Bu yardımlarımızdan dolayı sağ olsunlar birde iyilik ödülü aldım ve plaket takdim ettiler bize. Bunun içinde kendilerine çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır halkı Bizi tekrar tekrar davet ettiler şehirlerine. Orada olmak çok mutluluk vericiydi benim için. Oradaki çocuklarla birlikte olmak oranın halkıyla birlikte olmak çok mutluluk  vericiydi. Gördüğümüz manzara bir yandan da  beni çok üzdü. Çünkü Diyarbakır Sur´da, Bağlar´da bomba patlatılan yerler, boşaltılan okullar gerçekten çok acıydı. Hayatın güç olduğu noktalardı orada aileleri ziyaret ettik. Oradaki emniyette bizim güvenliğimiz için yoğun çaba sarf etti. Başta da belirttiğim gibi İlhami Beye de çok teşekkür ediyorum onun nezdinde bu yardımlar konusunda bize yardımcı olan yardımseverlere çok teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

150 ÇOCUĞUMUZU GİYDİRDİK Çalışmalarının süreceğini dile getiren Karadağ, herkesin aynı yolun yolcusu olduğunu ifade ederek haftaya da Siirt´te çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi. Karadağ, İlhami bey sağ olsun kime ne yardım lazımsa onunla irtibata geçiyoruz ne lazımsa dile getiriyoruz o yardımseverlere ulaşıp yardımları bize ulaştırıyor. İnşallah dönem başında da okullar açıldığı gibi Muş´ta 2 bin 500 çocuğu giyindirmeyi düşünüyoruz. Bununla birlikte 100´e yakın aileye de gıda yardımında bulunacağız inşallah. Elimizden geleni yapmak için uğraşıyoruz. Geçenlerde de Bitlis´in Mutki ilçesinde olduk orada da 150 tane çocuğumuzu giyindirdik. Önümüzdeki hafta da Siirt´te olacağız. Siirt ve ilçelerinde de inşallah çocuklarımızı sevindireceğiz.

Orada da bin 500´e yakın çocuğumuza ulaşacağız inşallah oradan da Bingöl´e geçeceğiz.  Bu iş zahmetli bir iş bu işe girildiği zaman insanın her şeyden taviz verilmesi lazım gönüllülük esaslı olması lazım. Çocukların  yüzlerini güldürmek için ailelerin sıcak sobalarını yakmak için bu yola girmek lazım. Hepimiz bu yolun yolcusuyuz sonuçta. Bu işte bize destek veren başta vali bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum şeklinde konuştu. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri