Skip to main content

GSM Taşdemir’den yeni yıl değerlendirmesi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2023 yılında kurslar ve il genelinde yapılan faaliyetlerle binlerce öğrenci, genç ve çocuğun gönlüne dokundu.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Genç Ofis, Gençlik Merkezleri ve Spor salonlarında geçtiğimiz yıl yapılan çeşitli faaliyetlerle Muş’ta üniversite eğitimi alan binlerce öğrenciye, çocuk ve gence dokunuldu. Bu kapsamda öğrenci yurtlarında öğrencilerinin boş zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirmeleri için kültür, sanat ve spor alanında yüzlerce kurs açılırken Gençlik Merkezlerinde ve spor salonlarında da yine genç ve çocuklar için çeşitli kurslar ve çok sayıda spor branşında kurslardan açılarak binlerce genç ve çocuğun faydalanması sağlandı.

“YURTLARIMIZ TÜRKİYE GENELİNDE 8. SIRAYA YÜKSELDİ”

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Öğrenci Yurtlarına bağlı dersliklerde açılan kurslara katılan binlerce öğrenci için açılan Osmanlıca, geri dönüşüm, ahşap boyama, müzik, resim, ebru, Rölyef gibi çok sayıda kursta hem kaliteli vakit geçiriyor hem de mezun olduktan sonra kendi yaşamlarında faydalanabileceği bilgi ve becerileri kazanıyor. Özelikle mezun olduktan sonrada kendileri için hobi olabilecek Ahşap Boyama ve geri dönüşüm kurslarına öğrenciler yoğun şekilde ilgi gösteriyor. Bu kurslara katılan öğrenciler atık malzemelere yeniden hayat verirken ayrıca kendi zevklerine göre ahşap ürünleri boyayarak şekillendiriyorlar.

Yurtlarda yapılan etkinlikler ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Muş genelinde üniversite öğrencilerine dokunmak için aralıksız çalıştıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Muş genelinde geçtiğimiz yıl çok sayıda öğrenci ve çocuklarımızın sosyal ve kültürel etkinliklerde aktif yer almalarını sağlayacak projeler hayata geçirdik. Bunun yanında yine öğrenci yurtlarımız Türkiye genelinde eğitim ve memnuniyet açısında il karneleri bakımında 81 il arasında 8. sıraya yükseldi. Bu önemli bir başarıdır. Özelikle yurtlarımızda öğrencilerimizin memnuniyeti için çeşitli projeler hayata geçirdik. Yurtlarımızda barınan öğrencilerimiz için barınma ihtiyacının yanında ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimize yıl boyunca daha modern eğitim sınıflarında çeşitli kurslar düzenleyerek boş vakitlerini kaliteli bir şekilde değerlendirmelerine olanak sağlıyoruz. Bunlardan bence en önemli olanı öğrencilerimizin boş vakitlerini kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için oluşturduğumuz Kitap Kahve alanları ve açtığımız kurslardır. Şuanda hem kurslarımız hem kitap kahvelerimiz amacına hizmet veriyor. Ayrıca yine üniversite yerleşkesinde yapmış olduğumuz genç ofis ve gençlik merkezinde yapacağımız kültür sanat etkinlikleri ile sadece yurtlarımızda barınan öğrencilerimize değil tüm üniversite öğrencilerine hitap edeceğiz. Yine tüm ilçelerimizde hayata geçirdiğimiz gençlik merkezleri ile binlerce çocuk ve gencimize dokunuyoruz.” dedi.

“MUŞ’TAN MİLLİ TAKIMA SPORCU YETİŞECEĞİNE İNANIYORUM”

Müdür Taşdemir, ayrıca genç ve çocuklar için il genelinde açılan spor tesislerine ve Gençlik Merkezlerine de değinerek şunları söyledi: “Muş genelinde lisanslı sporcu sayımızı arttırmak ve ilimizden başarılı sporcular yetiştirmek içinde her türlü imkanı seferber etmiş durumdayız. Bu kapsamda spor kulüplerimize malzeme desteği sağladık. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızca başta Muş ilimiz olmak üzere 5 tane ilçemize ve 17 beldemizde spor salonları ve tesisler yaptık. İlimizde şuan spor ve sporcu için gerekli olan tüm imkanları çok büyük ölçüde tamamladık. Bundan sonra antrenörlerimize düşen görev daha fazla çocuk ve gencimizi sporla buluşturmalarıdır. Ardından ise Muş ilimizi ulusal yarışmalarda başarı ile temsil edecek sporcular yetiştirip uluslararası yarışmalarda da Milli takım havuzumuza katmaları ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmalarıdır. İnşallah Muş ilimizden çıkan sporcularımız Milli Takımımızın birer parçaları olacaklarına inanıyorum. 2023 yılında gerçekleştirdiğimiz binlerce etkinlikten daha fazlasını 2024 yılında da hayata geçireceğiz. Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın duyurduğu 2024 yılı hareket yılı olacak mottosuyla bizde durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Muş’ta İnşallah 2024 yılı 2023 yılından daha hareketli geçecek. Çok şükür ki son yıllarda ilimiz sayısız gençlik ve spor yatırımı alarak her türlü imkan bizlere sağlandı. İlimize bu denli güzel yatırımların gelmesini için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sağlamış olduğu imkanlardan dolayı Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’a ve Sayın Valimiz Avni Çakır’a da sporcularımıza ve gençlerimize sağlamış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Fırat Demir

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri