Skip to main content

GÖP, gazetecilerin duruşmalarını izlemeye devam ediyor

Muş Haber Fotoğrafı

Gazetecilere Özgürlük Platformu 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nde İstanbul da düzenlediği “Gazetecilere Özgürlük Kongresi”nde 17 Mayıs taki İbrahim Çiçek ve gazeteci arkadaşlarının duruşmasını izleme kararı almıştı. GÖP Dönem Başkanı ve Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Ferai Tınç, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi ile Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay ın izlediği duruşmada, Atılım Gazetesi genel yayın yönetmeni ve İstanbul 1. Bölge (Anadolu Yakası) bağımsız milletvekili adayı olan İbrahim Çiçek, beş yıla yakın bir süredir Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesi nde tutuklu olarak yargılanıyor. Aynı davada Atılım gazetesi yayın koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım gazetesi yazarları Bayram Namaz ve Ziya Ulusoy, Özgür Radyo eski genel yayın koordinatörü Füsun Erdoğan da tutuklu olarak yargılanıyorlar.
 
İKİ GAZETECİ TAHLİYE EDİLDİ
GÖP ün izlediği duruşmada mahkeme İbrahim Çiçek ve Ziya Ulusoy un tahliye edilmesine karar verdi. Diğer gazetecilerin tutukluluk hali sürüyor. Yargılama sonunda dönem Başkanı Ferai Tınç yaptığı açıklamada şunları söyledi: “”Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak, kurulduğumuz günden bu yana geçen 9 ay içinde 90 gazeteci ile ilgili davalar izledik. Farklı siyasi görüşlere sahip yayınlar ve oralarda yazan gazetecilerle ilgili duruşmaların hepsinde ortak bir yan gördük. Soruşturma süreci ile ilgili şikâyetler çok yoğun. CMUK koşularına kesinlikle uyulmadığı şikâyetleri yaygın. İsimsiz ihbar maillerinin kanıt yerine geçmesi, dijital kayıtlara dayalı ispat edilmemiş belgeler, çarpıtılmış görüntüler, polis müzekkerelerine dokunulmadan iddianamelerde yer verilmesi, sanık avukatları tarafından sunulan lehte belge ve kanıtların, bilirkişi raporlarının ciddiye alınmaması izlediğimiz mahkemelerdeki ortak şikâyetler. Atılım Gazetesi ve Özgür Radyo çalışanlarıyla ilgili dava, muhalif düşünce ve sesleri susturmak için hazır bir şablon olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Bu şablona göre düzeni eleştiren gazeteciler ve yayıncılar terörist ilan ediliyor ve aykırı sesler susturuluyor. Terör örgütünün medya ayağı tarifiyle özellikle Ergenekon sürecinde daha iyi farkına vardığımız bu şablon bugünün icadı değil. Dün de iktidarlar muhalif seslere, sosyalist basına, aykırı görüşlere aynı şablonu uyguladılar, bugün de. Bu şablon kalıplarını kırabilmek için düşünce, ifade ve basın özgürlüğünü esas alan yasal değişikliklerin yapılması çağrısında bulunuyoruz. Uzun tutukluluk sürelerinin cezalandırma yöntemi haline gelmiş olmasından rahatsızlık duyuyor ve cezaevlerindeki gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ve taleplerimize kulak verilmesi, Türkiye de düşünce, ifade ve basın özgürlüğünü güvence altına alacak değişikliklerin yapılması için hükümet başta olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz.”
 
GÖP NELER İSTİYOR?
2010 yılının ağustos ayında kurulan ve 26 sı ulusal toplam 93 meslek örgütünden oluşan Gazetecilere Özgürlük Platformu bugüne kadar 3 yürüyüş, bir de Gazetecilere Özgürlük Kongresi düzenledi. Cezaevinde tutuklu gazetecileri gruplar halinde ziyaret eden Gazetecilere Özgürlük Platformu, yargılanan gazetecilerin duruşmalarını da izlemeyi sürdürüyor. GÖP, sayısı 67 e ulaşan tutuklu gazetecinin tutuksuz yargılanmasını, TCK, TMK, CMUK da yoruma açık ve çok kolay bir biçimde gazetecilere yönelik tutuklamalara ve dava açılmasına zemin oluşturan maddelerin değiştirilmesini talep ediyor. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN’da TÜBİTAK destekli proje, Muş’ta çocuklara su bilinci kazandıracak

Muş Alparslan Üniversitesi, Muş Alparslan Anaokulu’nda, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme…

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri