Skip to main content

Geniş bir ufka ihtiyacımız var

Muş Haber Fotoğrafı

Vali Seddar Yavuz, dün Korkut İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Yavuz, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Yıldız, İlçe Belediye Başkan Vekili Mehmet Hanifi Uslu ve ilçe kamu kurum amirleri tarafından karşılandı.

İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Vali Yavuz, burada kamu kurum amirleri ile bir araya geldi. Kamu kurum amirleri ile istişare etmek amacıyla Korkuta geldiklerini belirten Vali Yavuz, Değer verdiğimiz, kıymet verdiğimiz güzel bir ilçemiz. Merkeze yakınlığı da ayrı bir avantaj teşkil ediyor kendi açısından. Bugün özellikle kamu hizmetlerinin son durumu, ilimizde yapmamız gereken, ilçemizde yapmamız gereken yatırımlar, hizmetler neler olabilir. Eksiklerimiz, noksanlarımız nelerdir. Hangi tedbirleri alabiliriz bunları sizlerle istişare edeceğiz dedi.

2015 YLINDA MUŞA 1 MİLYAR 100 MİLYON HARCAMA YAPILDI

Muşta devam eden yatırım ve projelerle ilgili olarak katılımcıları bilgilendiren Vali Yavuz, Öncelikle ilimiz gelişme potansiyeli olan, bölgesinde yıldızlaşabilecek bir konuma sahip. Bu sadece sözle ifade edilecek hususlar değil. Önümüzde ki yıllarda hep beraber görmüş olacağız. Özellikle Alparslan 2 Barajı sulamasıyla birlikte 78 bin hektar alanı sulamış bulunacağız. Bu yıl yaklaşık olarak 17 bin hektarın sulanmasıyla ilgili ihale çıkıyor ve bu sene inşallah kazmayı vuruyoruz. Ayrıca yine toplulaştırma çalışmalarımız yine devam ediyor. Toplulaştırma çalışmaları yapıldığında da vatandaşlarımızın arazileri bir arada olacak böylelikle maliyetlerimiz de düşmüş olacak. Biz bu yıl içerisinde Muş ili genelinde şu ana kadar sosyal yardım ve sosyal hizmet bedeli olarak 182 milyon TL para ödedik. Bu ödemelerimizde örneğin yatılı okullarımızda öğrencilerimizin giderleri buna dahil değil. Onu da dahil ettiğimizde Muş ilinde şu ana kadar yapmış olduğumuz sosyal hizmet ve sosyal yardım gideri 242 milyon TLdir. 2015 yılı içerisinde bizim Muş ili olarak devlete ödediğimiz rakam da bu kadardır. Bizim vergi gelirlerimiz, toplam gelirlerimiz 240 milyon civarıdır. 2015 yılında biz devlet olarak Muşa harcama olarak 1 milyar 100 milyon TL civarındadır. Muş ilinde harcanan her 100 liranın 75 lirası merkezi hükümetten ilimize aktarılıyor. Biz bu oranı giderek Muş lehine değiştirmek istiyoruz dedi.

EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİ SEKTÖRLERDEN BİRİ EĞİTİMDİR

Özellikle tekstil kent gibi bir takım sanayi yatırımlarıyla sulama, ürün deseninin çeşitlendirilmesi gerektiğini kaydeden Vali Yavuz, Bizim kendi kendine yetebilen iller arasına girmemiz noktasında çeşitli yatırımları yapmamız gerekiyor. Sadece devletin imkanları ile bunların yapılması mümkün değil. Artık biz üretimden büyük ölçü de çekilmiş durumdayız. Bunları özel sektörün yapması gerekiyor. Buna ilişkin olarak da hükümetimiz özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesiyle ilgili olarak önemli çalışmaları icra ediyor. Sanayinin gelişmesi, tarım ve tarıma dayalı sanayi, yöresel nitelikteki ürünlerin geliştirilmesi buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyorum ki bu konuda önemli gelişmelere hep beraber imza atmış olacağız. Tabi bizim önem verdiğimiz en önemli sektörlerinden bir tanesi eğitim, yani insana yatırım. Bu konuyla ilgili olarak da ilimizde önemli gelişmeler sağlandı. Şuanda ilimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı totalde 26. Bu Türkiye ortalamasının üstünde bir rakam, olumlu bir rakam. Tabi ki fiziki mekanların yetersizliği sebebiyle eğitim-öğretim aksatıldığı yönünde hiçbir kimse iddia da bulunamaz bu şehirde. Türkiye ortalamasının üzerinde ve bu konuda önemli gelişmeler sağladık diye konuştu.

BİR MEDENİYETİN İHTİŞAMINDAN BAHSEDİYORSAK İRFANLA BULUŞMALIYIZ

Bu sene sadece 471 derslik yapılıp bitirileceğini, 2016 yılı içerisinde birçok hizmeti ve yatırımı eğitim anlamında kazandıracaklarının altını çizen Vali Yavuz, Bütün bunların yanında bizim eğitimin kalitesine de odaklanmamız gerekiyor. Ne kadar iyi eğitim veriyoruz, çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştiriyoruz, çocuklarımızı ne kadar değerler eğitimiyle buluşturuyoruz bu kısmına da elbette hepimizin odaklanması gerekiyor. Sadece başarı peşinde koşan toplumların sonlarının helak olduğunu hepimiz biliyoruz. İlim irfanla bezenmelidir, ilimsiz irfan bir medeniyet yaratmaz. Eğer bir medeniyetin ihtişamından bahsediyorsak irfanla buluşmalıyız, vicdanla buluşmalıyız, merhametle, şefkatle, sevgiyle buluşmalıyız ve en önemlisi yarın bir gün gözlerimizi kapattığımızda bu topluma insanlığa katkı mı sunduk, zarar mı verdik hesabını yapmalıyız. Bu hesabı yapmayanların, yapamayanların vicdanı körleşmişlerin bu topluma katabilecekleri bir şey yoktur. Doğal yasaların hepsi der ki, doğal ol, dürüst ol, çalma, insan öldürme, insana eziyet etme. Hiçbir düşünce yoktur ki insanları öldürün, hırsızlık yapın, zarar verin demez şeklinde konuştu.

İNSANLIK BUHRAN İÇİNDE

Vali Yavuz konuşmasında daha sonra şunları söyledi: Bizim medeniyetimize hizmet edecek insanlar bu ülkeye ve insanlığa, inanana, inanmayana, canlıya, cansıza merhamet edecek, şefkat edecek, şefkat gösterecek ve herkesi kucaklayacak bir anlayışa, geniş bir ufka ihtiyacımız var. O yüzden bu topraklar Hz. Mevlanayı, Hacı Bektaş-ı Veliyi, Yunus Emreyi yetiştirmiştir. O yüzden bu topraklar Hoca Ahmet Yesevinin önderliğinde bir medeniyet inkişaf ettirmiştir ve dünya da 600 yıla yakın en büyük güç olmuştur ve dünyanın son evrensel ve emperyal imparatorluğunu biz kurabildik. Eğer önümüzde ki süreçte de yine hakkı, hukuku, adaleti haykırabileceksek önce bizim değerlerle buluşmamız, gençliğimizi, çocuklarımızı öylesine değerlerle bezenmemiz gerekir. Aksi takdirde insanları başarılı kılabilirsiniz, çok güzel binalar yapabilirsiniz, çok güzel fabrikalar yapabilirsiniz ama bu fabrikaları işletecek insandır unutmayın. O yüzden bugün insanlık buhran içinde. Size bir rakam vereyim bugün 15-25 yaş arasında uyuşturucuyla tanışma yaşı Avrupada bir defa olsun yüzde 52lerde şuanda, yüzde 50lerin üzerinde. Bazı ülkelerde 150nin de üzerinde olanlarda var, bazıları yüzde 52 ila yüzde 32 arasında gidip geliyor. Siz bu gidişle Avrupanın geleceğini göremezsiniz, insanlığın geleceğini göremezsiniz. O yüzden bizim gençlerimize daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Bununla ilgili bir eylem planı hazırladık. Bu eylem planı önümüzde ki günlerde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde önümüzde ki süreçte bir tanıtım toplantısı yapacağız. Burada emniyet birimlerimize, jandarma birimlerimize, Milli Eğitim teşkilatımıza, tüm kamu kurum kuruluşlarımızın görev ve sorumlukları belirlenmiş durumda. Şuanda alt komisyon çalışmaları devam ediyor. Her kurumun hangi görevi icra edeceği teker teker kurumlarla istişare ediliyor. Daha sonra bunu büyük bir tanıtım toplantısıyla icra edeceğiz. Eğitim kurumlarında özellikle öğretmen ve idarecilerimizin öğrencilerle ilgilenmeleri, rehberlik servislerinin gerçekten ciddi şekilde çalışmasını ve önemli tedbirler almasını hepinizden bekliyorum.

Vali Yavuzun kamu kurum amirleri ile düzenlemiş olduğu istişare toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Vali Yavuzun Korkut ilçesinde yapmış olduğu ziyarete İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Zafer Demirci, İl Özel İaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve kamu kurum amirleri de katıldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri