Skip to main content

Genel müdürler yatırımları anlattı

Muş Haber Fotoğrafı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlunun katılımı ile düzenlenen temel atma ve açılış töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Genel Müdürü İsmail Üzmez ile Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Muşta yapılan çalışmaları anlattılar.

Muştaki orman varlıklarının farkında olduklarını kaydeden Orman ve Su İşleri Genel Müdürü İsmail Üzmez, Muşlularla birlikte el ele verip Muşu yeşillendirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Bu kapsamda sadece çam ağacı veya orman ağacı türünden bir çalışma planlamadıklarını ifade eden Üzmez, bizler sizlerle beraber ceviz, badem, hatta Antep fıstığını aşılayarak hem bunlardan faydalanalım hem de yeşil alanlarımızı arttıralım istiyoruz. Orman teşkilatı bundan sonra sizinle beraberdir. Ayrıca buradaki programa katılmanızdan dolayı dışarıda size ceviz, dut ve sedir olmak üzere 5 bin tane fidan dağıtacağız. Bu 5 bin fidan inşallah 15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanı olur. Yine orman köylerimize, kasabalarımıza yapacakları her türlü ekonomik faaliyet için yüzde 20 hibe, mal ormanları kuruyoruz, Orman Genel Müdürlüğü halkımızın yanındadır, sizleri destekleyeceğiz dedi.

Daha sonra konuşan Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Muşta yapılan yatırımlara değindi. Acu, Temelini atacağımız en önemli işlerimizden biri Muş Karasu Yatak Islahı 3. Kısım işidir. Karasu Nehri, bildiğiniz gibi ilkbahar mevsiminde hızla eriyen kar ve yağmur sularıyla yükselmekte, köy yerleşimlerini, ova arazilerini, hayvan barınaklarını ve alt yapıyı taşırarak can ve mal kayıplarına sebep olmaktadır. Karasu Nehri Islahı işi kapsamında şimdiye kadar Muş Karasu Yatak Islahı 1. ve 2.Kısım kapsamında 20.405 kmlik ıslah çalışması yapılmıştır. Bugün temelini atacağımız 3. Kısım kapsamında 43 kmlik alanda ıslah çalışması gerçekleştirilecektir. Bu işimiz kapsamında 7 adet köprü, 48 adet kavşut ve kutu menfez, 6 adet temizleme rampası, 1 adet Karasu regülatörü kontrol yapısı ve 100 adet brit yaptırılacaktır. 63 000 000 TLye mal olacak iş ile; 500 000 da arazi, 1 il merkezi, 1 ilçe, 3 köy ve arazileri taşkınlardan korunacaktır. Bu projenin önemli bir faydası da, ovada tarımsal üretimi kısıtlayan drenaj sorununu nispeten çözecek olmasıdır dedi.

Acu daha sonra konuşmasında şunları söyledi: Bugün ayrıca Yaygın Beldemizin içme suyu meselesine çözüme kavuşturacak olan 400 m3 içme suyu depo inşaatının da açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ayrıca; Merkez Çarçayı Islahının, Korkut İlçe Merkezi Şeyhali Deresi Islahının, Korkut İlçesi Karakale ve Suluk Dereleri Islahı işlerinin temelini atacak, Merkez Yoncalı Öz Köyü Taşkın Koruma Tesisinin,-Merkez Arak Çayı, Muş Merkez Kızılağaç Beldesi Korkut Yedipınar Köyü Dereleri Islahı işlerinin de açılışını gerçekleştireceğiz.Bunların yanı sıra; Hınıs Ulusu Sulaması 3. Kısım işinin ihale çalışmaları devam etmekte olup diğer taraftan Muş Ovasının sulanması için çok büyük önem arz eden Alparslan 2 Barajı Muş Ovası Sulamasının da proje-planlama çalışmaları devam etmektedir.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri