Skip to main content

Geleceğin kan bağışçısı projesi tanıtıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliği ile gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının arttırılması, kan teminindeki sorunların önlenmesini hedefleyen Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Kızılay Muş Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kenen Şeker, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Yaşar Mümin Bozkurt, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yaparak proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Yaşar Mümin Bozkurt, proje ile kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle güvenli, düzenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki, gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kanın tek kaynağının insan ve henüz başka hiçbir yolla üretilemeyen biyolojik madde olduğunu ifade eden Bozkurt, Tüm dünyada hastaların güvenli kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşabilmeleri ise ancak gönüllü, karşılık beklemeyen ve düzenli kan bağışçıları aracılığı ile sağlanmaktadır. Bakanlığımız bu kapsamda; Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı işbirliği ile gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının arttırılması ve kan teminindeki sorunların önlenmesini hedefleyen Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi yürütmektedir dedi.

Kızılay Muş Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker ise, Biz de bu projemizle kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle, güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizde ki gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını artırmayı amaçlıyoruz ifadelerini kullandı.

Özelde Muşta ve genelde ülkede kan ihtiyacının karşılanması için bu projenin önemini vurgulayan Şeker, Bu bağlamda projenin amacına ulaşması için siz basın emekçilerine ve kurum çalışmalarına desteğiniz çok önemlidir ve biliyorsunuz ki önümüzdeki hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü. Buradan değişen yeni müfredatlarla geleceğin kan bağışçılarının yetiştirilmesinde çaba harcayan öğretmenlerimiz başta olmak üzere okul yöneticilerimiz ve kan bağışı eğitmenlerimizin, tüm öğretmenlerin gününü kutlarım şeklinde konuştu.

Şekerin konuşmasının sonrasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya da bir konuşma yaparak, ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini belirtti. Karakayanın konuşmasının ardından, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç da bir konuşma yaparak, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri