Skip to main content

Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Muş Haber Fotoğrafı

Hükümet binası önünde düzenlenen törene, Vali Vekili Mehmet Ünal, Garnizon komutan vekili Havacı Albay İlyas Sözkesen, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Ertaş, Emniyet Müdürü Mehmet Özkan, daire müdürleri ve gaziler katıldı.

Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmayı yapan Muharebe Üsteğmen Ali Selim Can, “bugün, yaptıkları kahramanlıklarla ulusumuzun bugünlere ulaşmasında büyük Fedakârlıkları olan gazilerimizle birlikte olmanın Haklı gururu ve onurunu yaşıyoruz. Bu gururu bize yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden ve şuan aramızda yaşayan tüm gazilerimize şükranlarımız bildiriyorum. Bilindiği üzere ilk Büyük Millet Meclisimizce, itilaf devletlerin istila hareketine Sakarya zaferi ile son veren, kurtuluş savaşımızın Kahraman Lideri Mustafa Kemal Atatürk’e 84 yıl önce bugün, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı tevcih edilmiştir. İçinde hatıra ve tarih yüklü, “19 Eylül Gaziler günümüz” milletimizin istiklali ve tarihi ile özdeşleşmiş olan kahraman gazilerimize kutlu olsun. Bilinmelidir ki gazilik; Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanı, Gazi ise; bu destanı yazan kahramanın adıdır. Bölücü terör örgütünün ve ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan dış mihrakların ortaya çıktığı, bu günlerde hatırlamamız gereken tek şey; bu ülkeye kanlarıyla ve canlarıyla sahip çıkan şehitlerimize, hiçbir şeyini bu vatana feda etmekten çekinmeyen gazilerimize olan minnetimizin belirtilmesi kadar, tüm bu kahramanlık destanlarından çıkardığımız derslerle; geleceğe ümitle bakarken ülkesi ve milleti uğruna kendini fedaya istekli ve azimli milyonları bulunan bir ülkenin sırtının yere gelmeyeceğidir. Gerçekten bir toplumu millet, toprağı da vatan yapan, her zaman onur ve kıvanç duyduğumuz şehit ve gazilerimiz ve onların ortaya koyduğu destandır. En büyük eserleri ise, Bağımsız Türkiye Cumhuriyetidir. Elbette ki tarih, bağımsızlığı için ölmeyi göze alan uluslara verdiği değeri hiçbir şeye vermemiştir. Bu millet de, vatan için ölmeye hazır evlatları var oldukça yaşayacaktır. Bir millet ki tarihten daha yaşlıdır, bir millet ki ruhundaki hayat kaynağını geçmişinde kurduğu onlarca devletten ve milyonlarca kahramandan alıyor. Bir millet ki ışığını bayrağındaki ayyıldızdan alıyor, bu millettin nasibi sonsuza dek bağımsız yaşamak ve halkını sonsuza huzur içinde yaşatmaktır” diye konuştu.

Gençlerimiz, ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulmakta diyen üsteğmen Can, “tarihini bildikçe her şeyi gören, geçmişinden ders ve geleceğin tedbirlerini hazırlayan bir nesil olmalıdır ve olmaktadır. Bizler azmimizi, Atatürk’ten, milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve kahraman şehir ve gazilerimizin özgürlük meşalesinden alıyoruz. Atatürk ilkelerinin ışığında, devrimlerine sadık,hakkın ve adaletin bekçisi, her olumlu gayretin, her meşru davranışın yanında ve her türlü bu ülkeyi bölmeye çalışan, milli birlik ve beraberlik ile ülke huzurunu bozmaya çalışan her türlü hareketin ve örgütün karşısında olarak, eserimiz genç Türkiye Cumhuriyetimizle her zaman huzurunuzdayız. Türklere Anadolu’nun kapısını açan Alparslanlar, İstanbul’u alarak çağ değiştiren Fatihler, Çanakkale’de “ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum” diyen, Mustafa Kemal’in işaret ettiği istikamette tek dişi kalmış canavarı dize getirerek, Çanakkale geçilmez efsanesini yaratan, İnönü’de, Atatürk’ün ifade ettiği gibi “yalnız düşmanı değil Türk milletinin makûs kaderini yenen, Sakarya’da vatanın her karış toprağının Türk kanıyla sulanmadıkça terk edilemez” emrini yerine getiren; Kore ve Kıbrıs’ta şahikalar yaratan, Bosna’da destanlar yazan, Bölücü terör örgütüne karşı ülkemizi koruyan asker, polis, köy korucusu tüm şehitler ile onların can yoldaşı, Türklüğün simgesi muharip gazilerimiz, sizlerle Türk ulusu olarak gurur duyuyoruz. Bugünleri görmemizde ve huzur içinde yaşamamıza sizlerin payı büyüktür. Vatana hizmetleriniz ve fedakârlıklarınız edebiyata kadar unutulmayacaktır. Gazilerimizin de huzurunda Milet olarak, toprak olarak, bölünmez bütünlük içinde, Türk milletinin edebiyata kadar varlığı için, hep beraber aynı gayreti sarf edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmamasının, bir kez daha tekrarlamak isterim” şeklinde konuştu.
İstiklal harbinin kahramanlarını, Kore savaşının ve Kıbrıs barış harekatı ile iç güvenlik gazilerini saygı ve sevgi ile edebiyata intikal edenlerin de rahmet ve minnetle anıyoruz diyen Üsteğmen Ali Selim Can, “Milli mücadele mucizesi, Misak-ı Milli ve Kuvay-i milliye ruhunu yaşatan, özgürlük meşalemizi, bu günlere taşıyan inanç kaynağımız, her zaman onur ve gururumuz, değerli gazilerimizi, vatan sevgisinin ortak kalplerde paylaşıldığı, duygu ve tarihle dolu bu mutlu günde kutlar, saygılar sunarım” dedi.      
Tören sonrasında İstanbul Şişlide görevi başında şehit edilen polis memuru Mehmet Can Gönenç’ eşi Eylem Gönenç ve oğluna Plaket verildi.

Daha sonra protokol, Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği’ne ziyarette bulundu. Haber: Emrullah Özbey NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri