Skip to main content

Gazeteciler temsilcilerini seçti

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Gazeteciler Cemiyetinin de destek verdiği Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile Mustafa Arslan ve Şevket Erzen seçime katılan 6 aday arasından 538 delegenin tercihi ile yeniden göreve seçildiler
195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 5’inci maddesinin son fıkrasına istinaden Anadolu gazete sahiplerinin Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na katılacak 3 temsilcisinin seçimi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün başarılı organizasyonuyla Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda hafta sonunda gerçekleşti. Bin 40 gazete sahibinin yer aldığı hazırlar listesinde yer alan yüzlerce gazeteci Ankara’da toplandı.
Muş Gazeteciler Cemiyeti’nin de bölge illerdeki cemiyetlerle birlikte destek verdiği seçime Muş’u temsilen Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Haber49 Gazetesi imtiyaz sahibi Emrullah Özbey, Muş Ekspres gazetesi yazı işleri müdürü Nejdet Armağan, Hasköy Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Uğur Ulu, Varto’nun Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serkan Sezgin, Malazgirt 1071 Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Atilla Demir seçime katılarak oy kullandılar. Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen’e destek veren Muş delegeleri, seçimi açık ara kazanan 3 adayı tebrik ettiler.
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Basın İlan Kurumu’nun Genel Kurulu’na katılacak olan Anadolu gazete sahiplerinin 3 temsilcisinin belirleneceği seçim için, başarılı bir organizasyon çalışması gerçekleşti. Salonun güvenlik önlemlerini de özenle yerine getiren BYEGM yetkilileri, sabahın erken saatlerinde Anadolu’nun dört bir yanından gelen delegeleri tek tek karşıladı ve seçimler hakkında bilgilendirdi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından divan oluşturuldu ve açılış konuşmasını Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu yaptı. Seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için aylardın titiz bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Eroğlu “ Bu titiz çalışma sonucu her şey istediğimiz gibi geçti. Bu seçimle göreve gelecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Anadolu gazete sahiplerinin 3 temsilcisinin belirleneceği seçimlere Toplam 6 aday başvuruda bulundu. Bunlardan Kemal Kapaklı, Mehmet Ali Dim ve Yılmaz Karaca seçimlerin yapıldığı salona gelmezken, 538 delegenin oyunu alan Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, yeniden seçimi kazandılar. Türkiye Gazeteciler Federasyonundan ayrılan Cemiyetlerin kurduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 81 ildeki cemiyetlerin ortak çalışmasıyla aday gösterilen Kolaylı, Arslan ve Erzen’in ezici üstünlüğüyle sonuçlanan seçimde Yılmaz Karaca’ya 33, Mehmet Ali Dim’e 23, Kemal Kapaklı’ya ise 12 oy çıktığı öğrenildi.
Basın İlan Kurumu, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği görevine yeniden seçilen Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, kendilerine destek veren tüm delegelere teşekkür ederek “Kar kış demeden bu salona gelerek bizlere destek veren tüm gazete sahibi meslektaşlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların bize olan güvenini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkarmayacağız. Her ortam da ve şartta, onların sorunlarına sahip çıkmak için gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, bu büyük organizasyonu, büyük bir özveri ile başarılı bir şekilde sonlandıran Başta Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Cemalettin Haşimi ve Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu olmak üzere, tüm BYEGM personeline çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu bünyesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Kar, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Hakkari, Van, Muş İllerindeki Cemiyetlerin tam destek verdiği 3 aday Anadolu basınının sorunlarını çözmek için çalışacaklarını ifade ettiler.

Haber 49 Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri