Muş Amatör Spor Kulüplerinin organize edilen Birinci Amatör Liginde şampiyon olan ve terfi maçların Muş’u temsil edecek olan Öz Muş Spor kulübünün futbolcu olarak getirdiği Ginelilerin mülteci olduğu bildirildi.
Gine uyruklu mülteciler vize süreleri dolduğu için Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Göçmen Misafirhanesine yerleştirildikleri kaydedildi.
Alınan bilgilere göre Gine uyruklu Karifa Kourouma (19) Türkiye’ye 17.09.2008 tarihinde giriş yapmış, Landry Kanisso Camara (19) Türkiye’ye 21.09.2008 tarihinde giriş yapmış Muş’a 9 Şubat tarihinde gelmiş, 25.02.2009 tarihinden beri Göçmen Misafirhanesinde kalıyorlar.
Yaklaşık 5 ay süre ile vize süreleri dolan Gineliler futbolcu olarak geldikleri kentte mülteci oldukları ortaya çıktı. Türkiye’ye ilk giriş yaptıklarında 15 günlük vize alan Gineliler Muş’a geldiklerinde bu süreleri dolmuştu. Vize sürelerini ihlal ettiğinden dolayı sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Göçmen Misafirhanesinde ağırlanan Ginelilerin vize süresini ihlal ettikleri için para cezasına çarptırılacakları kaydedildi.
15 günlük vize ile yurda giriş yapan ancak daha sonra vize sürelerini uzatmayan Gineliler yaklaşık 5 aydır yurtta kaçak olarak kaldıkları tespit edildi. Bu nedenle kişi başına 773 TL ceza ödemeleri gerekiyor. Ülkelerine döndükten sonra vize alıp yeniden giriş yapmaları gerekecek veya vizesiz kaldıkları süre kadar ülkeye giriş yapamayacaklar. 6 aya kadar vize süresini dolduranlar cezalarını yatırdıktan sonra tekrar giriş yapabilecekler. Yine özel amaçlı vize alınması halinde yurda giriş yapabilirler.
Futbolcu olarak Muş’a gelen Ginelilerin mülteci olarak misafirhanede kalmaları futbol camiasında şok etkisi yarattı. Futbol severlerin 3. Lig yolunda büyük bir atılım olarak gördüğü yabancı futbolcu transferi olayının altından böyle bir durumun çıkması şokunu yaşarken, Gineliler ise şaşkın şaşkın Göçmen Misafirhanesinde bekleyişlerini sürdürüyorlar.
Sınır dışı edilecekleri günü iple çeken futbolcu mülteciler, 15 gündür Emniyet Müdürlüğünün Göçmen Misafirhanesinde kalıyorlar.
Muşun Sesi Gazetesi


