Skip to main content

Filistin için kermes düzenlendi

Muş Haber Fotoğrafı

Anadolu Gençlik Derneği ve İnsani Yardım Vakfı ( İHH ), İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu saldırılarda zarar gören kardeşlerimiz yararına Kermes düzenlendi. Ceylan Plaza’da düzenlenen kermes yaklaşık üç gün boyunca devam edecek.

İHH İnsanı Yardım Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Muş Şubesi tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik olarak yapmış olduğu saldırıları kınamak ve bu saldırılarda çeşitli şekillerde yaralanan Müslüman kardeşlerimiz yararına Kermes düzenlendi. Ceylan Plazada düzenlenen kermes hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Muş İl Temsilcisi Aydın Suna, “Filistin’in Gazze şehrinde devam eden saldırılarda mağdur olan kardeşlerimiz için Anadolu Gençlik Derneği ve İnsani Yardım Vakfı olarak kermes düzenledik. Filistinli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz kermes üç gün boyunca devam edecek. Bütün Muşlu hemşerilerimizin Filistinli kardeşlerimiz yararına düzenlenen kermese katılımlarını bekliyoruz” dedi. Kermesin açılmasının ardından gönüllü bayanlar tarafından evlerinde yapılan yemek, pasta, tatlı çeşitleri satışa sunuldu. Kermese destek vermek isteyen vatandaşların rahat yemek yemesi için masalar da hazırlanırken, isteyen vatandaşlar Filistin e destek olmak için kermeste bulunan ürünler haricinde maddi yardımlarda da bulundu. 3 gün süreyle açık kalacak olan kermesten elde edilecek gelirin İHH hesap numarasına yatırılarak Gazze ye gönderileceği belirtildi. Mahalli yemekler başta olmak üzere evlerde hazırlanan yemek, pasta ve tatlılardan oluşan ürünler ve diğer malzemeler, gönüllü bayanlar tarafından kermese gelenlere ikram edildi. İHH gönüllüsü olan kadınlar, amaçlarının Gazze de bombardıman altında sarsılan Filistinlilere destek vermek olduğunu söyledi. Gönüllü kadınlar, “Ev hanımları ve kızlardan oluşan gönüllüler tarafından hazırlanan ürünleri bu kermes ile halka sunuyoruz. Filistinlilere destek vermek amacıyla bire bin katmak istedik. Mağdur olan Filistin halkına destek sağlamak ve imkânlarını artırmak için böyle bir organizasyon yaptık. Kermesimiz ile bir nebze de olsa Filistin halkının yaralarını sarmayı hedefledik. Beklentimizin çok üzerinde bir talep ile karşılaştık ve bu bizleri fazlasıyla mutlu etti” dedi. Kermese akın eden Muşlular, Filistinlilere destek olmak amacıyla imkânları nispetinde yardımlarda bulundu. Kermesin Cuma günü (dün) başladığını kaydeden Suna, “Annesini, babasını, kardeşini ve evini kaybeden Filistinli çocuklar için bir ekmekte siz gönderin” çağrısında bulundu. Suna İHH olarak yapmış oldukları faaliyetleri sıralayarak sözlerini tamamladı.

İHH GAZZE İÇİN NELER YAPIYOR
Nakdi ve Acil Yardım:
İlk gün Saldırılardan zarar gören 400 Yaralı ve Şehit ailesine 300 er USD toplam 170 bin YTL nakdi yardım yapıldı. Yine saldırılardan zarar görenlere yönelik 30 bin TL lik çadır, elbise ve battaniye dağıtımı irtibat ofisimiz eli ile halen devam etmektedir. Saldırılardan zarar gören Gazze halkına bir kez daha nakdi yardım yapıldı ve 450 bin TL lik nakdi yardım dağıtıldı. Gazze sağlık bakanlığı yetkililerine 2.500.000 TL lik nakdi yardım ulaştırılmıştır. 6 kişilik ekibimiz saldırıların hemen akabinde Mısır üzerinden Gazze sınırına ulaşmış ve aşağıdaki konularda çalışmalar yapmaktadır: Nakdi yardımları bölgeye ulaştırma, Mısır dan acil ayni yardım – ilaç alınması ve Gazze ye ulaştırılması. Bu çerçevede üç defada 15 ton tıbbi malzeme ve ilaç Gazze ye ulaştırılmıştır. Gazze halkının acil un ihtiyacının karşılanmasına yönelik 50 ton un Mısır dan satın alınıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Elektriklerin sürekli kesik olduğu Gazze ye yakıt girişine de izin verilmemektedir. Bölgeye 2 ton mum sevkiyatı tamamlanmıştır. Teknik olarak gelişmiş tıbbi müdahaleye ihtiyacı olmaları sebebi ile Türkiye de tedavi ettirilmeleri gereken yaralıların tespiti ve Türkiye ye getirilmeleri için gerekli işlemlerin yapılması. Bu çerçevede 29 yaralı ve refakatçisi önümüzdeki hafta Türkiye ye getirilecektir. Bölgeye giden gönüllü doktorlarımız ise kendilerine, Gazze ye girip yaralıların tedavisine katılmaları için izin verilmesini beklemektedirler. Yetkililer ile görüşerek durum tespiti ve takibi yapma ve acil insani müdahaleleri merkeze bildirme. Gazze deki İHH İnsani Yardım Vakfı irtibat ofisi ile koordineli olarak bölgenin ihtiyacı olan malzemelerin belirlenerek bölgeye sevkiyatının sağlanması. Türkiye de toplanan ayni yardımların daha hızlı ulaşması için THY nin tahsis ettiği yardım uçağımız Gazze den 70 km uzaktaki Ariş havalimanına ( Mısır) inmiş ve yardım malzemeleri 7 tırlık bir konvoy ile Gazze ye ulaştırılmıştır. 500 bin TL değerindeki 38 tonluk bu yardımın içeriği 11 ton süt tozu, 10 ton şeker, 11,5 ton konserve balık, 300 karton muhtelif ilaçtan oluşmaktadır. Bölgeye 12-17 Ocak tarihleri arasında içeriği “Sahra Hastanesi, jeneratör, ilaç ve gıda maddeleri” olan 2 yardım uçağının daha gönderilmesine yönelik hazırlıklar da devam etmektedir. 12-17 Ocak tarihleri arasında bölgenin insani ihtiyacını daha geniş çaplı karşılamak için 700 tonluk bir gemi ile bölgeye ilaç, tıbbi malzeme, jeneratör ve gıda sevk edilmesi planlanmakta, bunun için gerekli izin ve prosedürler yerine getirilmektedir.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri