Birikmiş içme suyu borçlarının faizini affeden Belediye 65 bin YTL gelir elde etti. Dede, abonelerin faiz affından yararlanması için sürenin Şubat ayı sonuna kadar uzatıldığını söyledi. Ocak 15’ten itibaren başlayan su faizlerine vatandaşın yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede, faiz affı süresinin Şubat ayı sonuna kadar uzatıldığını söyledi. 15 Ocak’tan itibaren devam eden faiz affından şu ana kadar yaklaşık 65 bin YTL gelir elde ettiklerini kaydeden Dede, yoğun ilgi üzerine bu süreyi ay sonuna kadar uzattıklarını açıkladık.
Vatandaşların birikmiş su borçlarını ödemesi için daha önce meclis kararı alarak su faizlerini affettiklerini ve buna da 15 Ocak’tan itibaren başladıklarını kaydeden Dede, abonelerin su borçlarını mutlak suretle ödemek zorunda olduklarını ancak belediye olarak vatandaşlara yardımcı olmak ve birikmiş su borçlarının faizini affetmek için karar aldıklarını söyledi. Yaklaşık bir aydır devam eden su borçlarının faiz affına büyük ilgi gösteren vatandaşlar için bu süreyi uzattıklarını söyledi.
Abonelerin su borçlarını gününde ödemesi için de uyarılarda bulunan Dede, zamanında ödenmeyen su parasının hem belediyeyi hem de vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.
Su parasının belediyenin başlıca gelir kaynaklarından olduğunu ve bunun da belediye bütçesine önemli bir etki gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, abonelerin gününde su borcunu ödemesi halinde belediyenin kısmen de olsa maddi olanağı sahip olduğunu ve bunun da hizmet olarak vatandaşlara geri döndüğünü kaydetti. Birikmiş borçlarından dolayı su borcunu ödeyemeyenlerin bu imkandan faydalanması ve borçlarının sıfırlanması için başlatılan su faizlerinin affedilmesi süresini ay sonuna kadar uzattıklarını belirten Dede, birikmiş su borcu olan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Muşun Sesi Gazetesi
NULL


