Skip to main content

Faiz affında son 15 gün

Muş Haber Fotoğrafı

Odaya aidat borcu olan üyelerin faiz affından yararlanması için zamanın iyice daralması Muş Ticaret ve Sanayi Odasına hareketliliğin yaşanmasına neden oluyor. Şubat ayında başlayan faiz affı için verilen süre Ağustos ayının 28’inde doluyor.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, aidat borçlarını ödemeyen üyelerin bu fırsatı değerlendirmesi için zaman kaybetmemesi gerektiğini belirterek, “Üyelerimizin odaya olan aidat borçları ile ilgili olarak 28.02.2009 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren gecikme zammı affı 5174 sayılı kanuna eklenen geçici 16. madde ile kanun hükmü olarak yürürlüğe girdi. Bu süre 28.08.2009 tarihinde doluyor” dedi.

Son günlerde üyelerin aidat borçlarını ödeyerek faiz affından yararlandığını da hatırlatan Sinecem, üyelerin kalan 15 gün içerisinde aidat borçlarını ödeyerek faiz affından kurtulması fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Oda üyelerini son derece memnun eden bu faiz affının çıkması fırsatından yararlanmaları için çağrıda bulunan Sinecem, “Çünkü bazı üyelerimizin şu anda faiz borcu, anapara borcunu aşmış durumdadır. Bu af üyelerimize büyük avantaj sağlamaktadır. Örneğin 2.693 TL Toplam borcu olan bir üyemizin, bu afla 1.044 TL olan anapara borcunu ödemesi halinde 1.649 TL olan faiz yükünden kurtulması anlamına gelmektedir. Bu rakamlar bugünkü şartlarda tüm üyelerimiz için çok önemli ve büyük rakamlardır. Tüm üyelerimizin bu avantajdan faydalanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kalan sürenin değerlendirilmesinin üyelerin menfaatine olacağını belirten Sinecem, “Aksi takdirde 5174 sayılı yasının 77 maddesine göre bir kamu alacağı olan, Odaların alacağı, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Uyarınca gecikme faizi tahakkuk ettirilir. Ayrıca alacakların tahsil edilememesi halinde icra yolu ile tahsil edilir hükmü yer almaktadır. Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak aidatların tahsili konusunda hem üyelerimizin bu faizleri ödememesi için hemde kanuni zorunluluktan dolayı icra yollarına başvurmamız için bu faiz affına ve aidatların ödenmesi konusuna, üyelerimizin gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri