Skip to main content

Eski Bakanlardan Ekrem Pakdemirli Muş`ta.

Muş Haber Fotoğrafı

Ulaştırma, Maliye ve Gümrük, Devlet Eski Bakanı ve Başbakan Eski Yardımcısı Ekrem Pakdemirli, Muş Ovası’nda yetiştirilmesi düşünülen kanola bitkisi için arazi yapısını incelemek üzere Muş’a geldi.

Eski bakanlardan Ekrem Pademirli Muş Valisi İbrahim Özçimen’i makamında ziyaret etti. Muş Ovası’nda kanola bitkisi yetiştirilmesi için arazi yapısını incelemek üzere bir heyetle birlikte Muş’a geldiklerini söyleyen Ekrem Pakdemirli, kanolanın yetiştirilmesi halinde çiftçilerin kısa sürede ekonomik refaha ulaşabileceklerini söyledi. Kanolanın zeytinyağından sonra gelen en önemli yağ olduğunu kaydeden Pakdemirli, Muş Ovası’nın bu bitki için uygun olabileceğini ve mevsim şartlarının da buna uygun olduğunu belirtti

Kanolanın Mayıs ayı sonuna kadar ekilebileceğini dile getiren Pakdemirli; “Kanola yağ olarak fevkalade önemi bir yağ, zeytinyağından sonra gelen en değerli yağ. Muş Ovası çok büyük bir ovadır, arkadaşlarımız da öncülük ettiler, burada da kanola bitkisi ekmek için araziyi gezeceğiz. Eğer burada kanola ürettirebilirsek fiyatları çok iyi. Gelir düzeyi hemen artabilecek, yeter ki burada bilinçli çiftçilik yapılsın. İnşallah başarılı oluruz, daire müdürleri de bu konuda heyecan duyuyorlar ki bizim de buraya gelmemizi sağladılar. Böyle bir alternatif ürün olursa biz de memnun olacağız, çiftçimiz de memnun olacak. Burada Mayıs ayının sonuna kadar ekim yapılabilir. İstenen sıcaklık 3 ile 20 derece arasında değişiyor. Mayıs ayı zaten hep vejetasyon sıcaklığının üstünde, ortalama hava sıcaklığı böyle olursa toprak sıcaklığı da 3 derece ile 5 derece arasında oynayabilir. Muş Ovası’nda yazlık da kışlık da kanola olur. Yaz mevsiminde sulama şart, yağmur olmayınca sulama yapılmalı. Buradaki çiftçilerin birçoğu pancar çiftçisi, sulamanın nasıl yapılacağını bilirler” dedi.

Bakan ve beraberindeki heyete teşekkür eden Muş Valisi İbrahim Özçimen ise, “Bakanımızın girişimleri sonucu çiftçimize alternatif bir ürün çalışmalarını yapmak istiyorlar. Kanola daha önce sulu ve kuru şartlarda denendi. Şimdi bu konuda teknik bilgiler neler, tarlası nasıl hazırlanır, sulamasının nasıl yapılacağı yönünde çiftçilerimize teknik bilgiler verilecek ve çiftçimizin kararlarına bakılacaktır. Zaman çok önemli, çiftçimizin kararı alındıktan sonra hemen ekimine başlayabiliriz. Çiftçimizin paraya ihtiyacı vardır. Çiftçi eğer gelir getireceğine inanırsa alternatif bir ekime ilk kez burada başlamış olacağız. En azından ilk defa bir zemin yoklaması yapıyoruz. Zaten çiftçimiz alternatif arayışında, çiftçimiz pancar, tütün arasında sıkışmış durumda. Kota kondu ne yapacağını şaşırıyor. Bu iş bizim adaptasyon kabiliyetimize bağlı sanırım. Çiftçimiz hemen adapte olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri