Askerliği 12 aya indiren kararnamenin yürürlüğe girmesiyle birlikte 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle terhis olmaya hak kazanan askerler, 49uncu Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığındaki KTMlerde bekletildi.
Uçakla gönderilecek askerler, kentte etkili olan yoğun sisten dolayı 2 gün KTM bekletildikten sonra dün gece saatlerinde Ankaraya gönderilmek üzere Muş Havalimanına getirildi. Burada işlemleri tamamlanan askerler daha sonra uçakla Ankaraya gönderildi.
Erzurumlu olan ve İstanbulda ikamet eden Mahmut Çelik adlı asker, 90 gün erken terhis olduğu için mutlu olduğunu belirterek, Ben 90 gün erken terhis oldum ve aileme erken kavuşacağım. Devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum dedi.
Öte yandan, kararnameyle birlikte Muştaki kışlalardan yaklaşık 2 bin askerin terhis edileceği ve bu askerler için Türk Hava Yollarının 11 uçak seferi düzenleyeceği öğrenildi.
Muş Manşet Gazetesi


