Skip to main content

Engellileri unutmadılar

Muş Haber Fotoğrafı

Halk Sağlığı Müdürü Doktor Serdal Türkoğlu ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Tekin Güler ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Bedensel Engelliler Derneği ile Sevgi Engelliler Derneği ve İşitme Engelliler Derneğini ziyaret ettiler.

Ziyaretle ilgili olarak konuşan Bedensel Engelli Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, toplumda büyük bir önem arz eden engelliler ve onların yaşamını kolaylaştıracak, diğer bütün insanlar gibi diledikleri zaman diledikleri yaşam alanlarına ulaşabilmeleri için Kamu kurum ve kuruluşlarının bina girişleri ve engelli rampalarının bugünkü durumu ile toplumda yaşamış oldukları sıkıntıları dile getirdi.

İşitme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gündoğduyu ziyaret sırasında işitme engelli vatandaşların halı dokuma tezgahlarındaki hummalı çalışmalarına da şahit oldu.

Halk Sağlığı Müdürü Serdal Türkoğlu ise yaptığı açıklamada; Büyük bir özveriyle yapılan çalışmaların sonunda, kurum olarak yaklaşık 2 aydan beridir engelliler ile ilgili düzenlemeler tamamlandı. Müdürlüğümüze bağlı 66 sağlık biriminin tümünün engellilerin kullanımına uygun hale getirildi. Bu bağlamda 713 bin lira harcama yapılmıştır. İlimizdeki tüm sağlık merkezleri engellilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilmiştir dedi.

Bunun yanında engellilere yönelik yapılan yaşamsal düzenlemelerin yetersiz olduğunu dile getiren Halk Sağlığı Müdürü Doktor Serdal Türkoğlu sözlerine şöyle devam etti: Görme engellilerin özürlülerin güvenli erişimini sağlamak üzere kaldırımda, hissedilebilir yönlendiriciler, kontrast ve fosforlu renk düzenlemeleri yapılması gereklidir. Zihinsel engellilerin ulaşabilirliğinin sağlanmasında basit işaretlemeler ve yönlendirici-bilgilendirici donanımlar gereklidir. Zemin kaplama malzemeleriyle görme engelli kişiler için yollarda bir tür çizgili kodlama uygulamasının zorunludur. Özellikle ulaşım sistemlerini kullanırken, tek başına bir yerden bir yere gitmek istediklerinde, kentsel hizmetlerin düzenli olması gerekmektedir. Yazılı bilgilendirmenin büyük puntolar ile ve yalın olması da zihinsel özürlülerin bulundukları yeri algılaması ve gidecekleri yeri planlamasında kolaylık sağlanmalıdır. Halen kullanılan meydan, park, yaya yolu, kaldırım, geçitler, rampalar, merdivenler, duraklar, istasyonlar, otoparklar, telefon kabinleri, sinyalizasyon ve işaretlemeler gibi bütün kentsel altyapı özürlülerin erişimine uygun hale getirilmelidir.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ve İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Gündoğdu, sağlık kuruluşlarındaki engelli rampaları ve diğer düzenlemeler ile ilgili Halk Sağlığı Müdürü Doktor Serdal Türkoğluna çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri