Skip to main content

Engelli askerler yemin etti

Muş Haber Fotoğrafı

“Engellilere 1 günlük askerlik” kapsamında askere alınan 37 engelli için 34’ncü Motorlu Piyade Komutanlığı Bahri Alpan Kışlası’nda yemin töreni düzenlendi.
Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Hava Meydan Komutanı Hava Piyade Albay Erhan Arslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bektaş Arslan, engellilerin aileleri, şehit ve gazi derneği üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bahri Alpan Kışlasında, asker kıyafetlerini giyerek komutanları gözetiminde 1 gün eğitim gören 47 engelli, düzenlenen törenle yemin etti. Yemin töreninde duygulanan engellilerin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende konuşan Binbaşı Aydın Bülbül, “Bugün; Muş Garnizonundaki engelli vatandaşlarımıza yönelik icra edilen 2010 yılı bir günlük temsili askerlik yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. Sizleri kışlamızda görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Anayasanın 72’nci maddesinde vatan hizmeti; “Her Türk’ün Hakkı ve Ödevi” olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti; Asker-Millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. 1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertiplemiş bulunmaktayız” dedi.

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda gurur ve onurla durmaktadır” diyen Bülbül konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

“Sevgili Mehmetçikler: Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gururu ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk Ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bu cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle, hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Birazdan diğer vatan evlatları gibi, şehit kanları ile süslenmiş al bayrak ve silah üstüne ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini edeceksiniz. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi, sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz Yüce Türk Milletine, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.

Değerli Aileler,
Bugün askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarımızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır.
Bu tören vesilesiyle aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum”
Yemin töreninin ardından, komutanlar ve engelli askerler silah sergisini gezdi. Yenilen yemeğin ardından tören sona erdi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri