Skip to main content

Emniyet işi sıkı tutuyor

Muş Haber Fotoğrafı

Toplum destekli polislik projesi kapsamında daha önce çeşitli bölgelerde toplantılar düzenleyen ve halka bir araya gelen Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert dün de Atatürk Bulvarında bir çağ ocağında vatandaşlarla bir araya gelerek asayiş sorunlarını görüştü.

Vatandaşlarla bir araya gelerek polisin eksiklerini tespit etmeye çalıştıklarını, bunun yanı sıra ne tür sorunlarla karşılaşıldığı hakkında fikir sahibi olduklarını ifade eden Mert, bu toplantıların büyük bir yararı olduğunu da sözlerine ekledi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Necdet Öztürk ve Asayiş Şube Müdürü Emniyet Amiri İrfan Karabulut ile birlikte giden Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert burada Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Talip Devrim’e ait çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelerek, “herhangi bir olay olduğunda, şüphelendiğiniz bir konuda 155 polis ihbar telefonunu mutlaka kullanın” dedi.

Mahalle muhtarları ve vatandaşlara bir araya gelerek bu tür toplantıları sıklaştıracaklarını kaydeden Mert yapmış olduğu açıklamada, “Her toplantıdan sonra bunların raporlarını çıkarıyoruz. Yanmayana ne kadar sokak lambası varsa onu çıkarttık. Mümkün mertebe onları yaptırmaya çalışıyoruz. Kurumlar ile iletişimi sağlamaya çalışıyoruz. Dediğim gibi yaptığımız hizmetlerden kendimizi aynanın karşısına geçirip bakmamız gerekiyor. Bu toplantılarda bizim aynamız oluyor. Halkımız için ne kadar faydalı oluyorsa bizler içinde o kadar faydalı oluyor” dedi.

Toplumu ilgilendiren sorunların çözümünde herkesin üzerine düşen bir takım sorumluluklar olduğunu kaydeden Mert, “İnşallah 1 Nisan’dan sonra da toplum destekli polis bürosunu resmen kuracağız. Topluma ne kadar çok entegre olabilirsek, sorunları çözme noktasında o kadar başarılı olabileceğimize inanıyoruz. Toplum destekli polislik çalışmalarının asıl amacı da bu sorunu ortaya koymak ve problemleri herkes ile birlikte çözmektir. Buna en güzel örneği sokak çocukları ile verebiliriz. Bu çocukları topluma kazandırma noktasında kimisi çocuğun annesi, babası olmalı kimisi topluma kazandırma noktasında destek olmalı, kimisi polis olarak üzerine düşeni yapmalıdır. Burada sosyal çalışmacılarımız var. Psikologlarımız var. Diyanetten görevli arkadaşlarımız var. Gençlik Spor İl Müdürlüğünden arkadaşlarımız var. Bunların ortak çalışmaları neticesinde bu çocuklarımızı topluma kazandırma gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri